Leder Kanonprisen

Konsulent i MK Bergen, Mikal Olsen Lerøen skal lede prisen som deles ut i forbindelse Trondheims hjemmebryggede filmfestival, Kosmorama.Filmprisen, som arrangørene gjerne omtaler som «Norges svar på Oscar», deles ut for syvende gang. Blant de hyppigst nominerte er «Kongen av Bastøy», «Limbo» og «En ganske snill mann».

– Det er en fantastisk ære å få lede denne anerkjente prisutdelingen. Det at det er Norges skuespillere som kåret årets skuespillerprestasjon og regissørene som plukker ut den beste regiprestasjonen forsvarer sammenligningen med Oscar, sier Mikal Olsen Lerøen i MK Bergen.

2010 var et sterkt norsk filmår, og det borger for solide vinnere, sier Lerøen.
– Vi ser at filmer som «Nokas», «Limbo» og «Kongen av Bastøy» har mange nominasjoner, ellers er hele spekteret av filmåret 2010 representert, sier Renolen. Alle filmer som er blitt vist på minst en av de tre største kinoene i Norge i 2010 kan konkurrere om Kanonprisen, sier Ola Lund Renolen festivaldirektør i Kosmorama filmfestival.

Ingen fest uten musikk. I fjor spilte blant annet Thomas Dybdahl, Lise Karlsnes, Morten Abel, Ingrid Olava, og Noora Noor.
– Våre dyktige arrangører i Ramalama har allerede sikret seg nok stjerneartister til at også årets Kanonpris blir et musikalsk eventyr, forsikrer festivalsjef Renolen. Artistene skal være hemmelige inntil de går på scenen.

Folk møter fiff – Noe av det fineste med prisutdelingen er at vi vanlige folk kan gå på fest med Norges filmstjerner, sier Lerøen på sjokkerende ydmykt vis til bergenser å være.