Lee refser kolleger

Både Coen-brødrene og Clint Eastwood får så hatten passer av Spike Lee, som er på plass i Cannes for å skape blest om krigsdramaet «Miracle at St. Anna».



Regissør Spike Lee er i Cannes for å promotere krigsfilmen sin, og kunne i den anledning ikke dy seg. Lee snakket om døden som tematikk i krigsdramaet, som er lagt til Italia under den andre verdenskrigen.
– Jeg behandler alltid liv og død med respekt, i motsetning til folk flest, sa Lee under en pressekonferanse.

– Altså, jeg elsker Coen-brødrene, vi studerte sammen på NYU. Men de behandler livet som om det skulle vært en vits. Ha ha ha. En vits. Det er liksom «Wow, se hvordan de drepte den fyren, se hvordan blodet spruter ut av hodet hans». Jeg vurderer livet litt annerledes.

Krigsdramaet forteller historien om fire afro-amrikanske soldater i Toscana under andre verdenskrig. Lee mener at svarte skuespillere alt for sjelden opptrer i krigsfilm, og at dette blir en forvrenging av virkeligheten.
– Clint Easwood lagde to filmer om Iwo Jima som til sammen ble over fire timer med film, og det var ikke en eneste afro-amerikansk skuespiller på lerretet. Hvis dere journalister hadde vært utstyrt med baller, hadde dere spurt ham om hvorfor. Jeg har ingen ide hvorfor, det var hans visjon og ikke min. Men jeg vet at dette ble poengtert overfor ham, og at han hadde sjansen til å forandre på det. Det er ikke slik at han ikke visste om det, sa Lee.

Lee fortalte også at filmen for øyeblikket er i postproduksjon, og at han forventer at den får premiere senere i år, enten på filmfestivalen i Venezia eller filmfestivalen i Toronto.

Lee lot også Hollywood Reporter få vite at han er i ferd med å lage en dokumentar om basketball-legenden Michael Jordan. Lee og Jordans forhold går langt tilbake, da duoen på åtti- og nittitallet lagde en serie med suksessrike reklamefilmer for Nike.