Lendo til Tante Randi

Låneagenten Lendo blir ny kunde hos Tante Randi i Storgata.

90223 f80e5 original
Tante Randi med markedssjef i Lendo, Lasse Øyslebø.

Lendo har gått fra å være et lite gründerselskap til å bli markedsleder og et Schibstedeid selskap. I praksis er Lendo en låneagent, som hjelper tusenvis av mennesker med å få best mulig vilkår på sine lån, men allikevel er det alt for få som vet hva Lendo egentlig driver med. Dette skal Tante Randi rette opp i.

Vil endre holdninger

– Vi ser at vi hele tiden er utfordret på tydelighet, ikke synlighet, sier Lasse Øyslebø i Lendo.

– Som et heleid Schibstedselskap, så har vi tilgang på god rekkevidde og har bygget opp betydelig kjennskap over årene. Det vi ikke har, er spesielt god kunnskap blant befolkningen, så vi blir fort satt i en bås sammen med mindre seriøse aktører. Og selv om vi pålegger oss selv enda strenge retningslinjer enn det norsk lovgivning tilsier, så går fortsatt opinionen foran. Det har vi lyst til gjøre noe med, og har allerede påbegynt et ganske omfattende arbeid med å endre holdninger og omdømme. I vinter gjennomførte vi en pitch der vi møtte med mange av byens toneangivende miljøer, og endte opp med Tante Randi for å være spissen i det arbeidet vi har foran oss,

– Fascinerende og utfordrende

Tante Randi startet opp i slutten av 2017, og vant Lendo ganske raskt. De har jobbet med å forstå problemstillingen, forstå bedriften, bli kjent med Lendo sine ansatte og partnere, og er godt i gang med det kreative arbeidet.

– Lendo sin problemstilling er utrolig fascinerende og utfordrende, sier Tore Woll i Tante Randi.

– For det første er de i en bransje med mange fordommer, men det finnes over 100 milliarder i usikret lån og kreditt i Norge. Med andre ord så har de fleste har et slikt lån eller kredittkort, men det betyr ikke at de er idioter. Det er et utrolig stigmatiserende bilde på en lånetaker idag. Det å være med å tydeliggjøre Lendo, få frem den personligheten vi møter i gangene og få nordmenn til å bli litt bedre utrustet når de skal ta lån, det er en oppgave vi får gåsehud av. Dette er mennesker med masse positiv energi, en tjeneste som kan være verdifull og med en eier med store muskler, så det er nok til å gjøre en Tante litt rød i kinna.