Leo Burnett godtar forlik

Chicago-baserte Leo Burnett har gått med på å betale 15.5 millioner dollar (snaut 108 millioner kroner) i et forlik med sin tidligere kunde, U.S. Army, som saktsøkte byrået for overfakturering.



Forliket ble offentliggjort i går av det amerikanske justisdepartementet. Søksmålet gjaldt Burnetts arbeid med rekrutteringskampanjen «Army of One». Hæren hevdet at byrået på ulovlig vis økte sin profitt ved å fakturere for tjenester som om de var utført av underleverandører og uavhengige bidragsytere, på timebasis, mens de egentlig var utført i byrået.

Det var to tidligere Leo Burnett-ansatte som varslet om ulovlighetene i 2004, Greg Hamilton og Michelle Vasey. De to mottar 2.79 millioner dollar av forliket.

Burnett hevder fremdeles sin uskyld i saken, og sier at forliket ble godtatt for å unngå ytterligere utgifter og usikkerhet i forbindelse med en eventuell rettsak.

Burnett hadde kontrakten med U.S Army fra 2000 til 2005. Byrået forsøkte faktisk å forsvare kontrakten i pitch med andre byråer, selv etter saken var anlagt, men tapte for McCann Erickson.