Lettermans virale bombe

David Lettermans raljeringer rundt kanselleringen til presidentkandidat John McCain tidligere denne uken er nettets største virale fenomen akkurat nå.

10643 aa23f original

John McCains taktiske «jeg legger ned valgkampen for å fikse økonomien»-fremstøt kjøpes ikke av alle, og slett ikke talkshow-vert David Letterman.

McCain skulle være hovedgjest under Lettermans kveldsshow tidligere denne uken, men avlyste i siste liten, og brukte økonomien som unnskylding. Letterman brukte store deler av programmet til å raljere over dette, og det tok virkelig av da studiopersonellet gjorde ham oppmerksom på at McCain i øyeblikket satt og ble intervjuet av CBS-kollega Katie Couric. McCain hadde nemlig fortalt ham over telefonen at han måtte haste i vei for å nå et fly.

Letterman mente at McCain i det minste kunne ha sendt visepresidentkandidat Sarah Palin i hans sted. Og han fremsto som grunnleggende uenig i McCains strategi.
– Javisst er det en økonomisk krise, men når du driver en kampanje midt under en økonomisk krise, og ting begynner å rakne … ikke avlys kampanjen din! Du fortsetter kampanjen sammen med visepresidentkandidaten, skulder ved skulder. Ikke avlys! Skjønner dere hva jeg mener? Denne fyren har tidligere vist at han er en som aldri gir opp, og så plutselig gir han opp?

En humrende og lakonisk erstatter for McCain, nyhetsankeret og kommentatoren Keith Olberman, opplevde delvis å bli ignorert da Letterman via monitoren oppdaget at McCain befant seg i et annet TV-studio, kun noen kvartaler unna, i samtale med TV-journalist Katie Couric.

Ifølge Unruly Medias målinger har YouTube-videoen blitt vist 1.4 millioner ganger, noe som gjør den til ukens «mest politiske video», i Unruly Medias ord.

Du kan også se innslaget her.