Litt Oscar til Norge

Den britiske animasjonsfilmen «Peter og Ulven» vant Oscar i natt i kategorien beste animerte kortfilm. Norske Storm Studios og etterarbeidshuset Chimney Pot er involvert i produksjonen.

11615 6b2a8 original

«Peter og Ulven» vant i natt i den samme kategorien som Torill Kove vant i fjor, med «Den danske dikteren».

Storm og Chimney Pot Storm Studios er kreditert som medprodusent. Storm produserte Christopher Nielsens gigantomane seksårsprosjekt «Slipp Jimmy Fri», og står som en av seks produsenter på Suzie Templetons britiske animasjonsfilm. Selskapet har også bidratt med digitale effekter og etterarbeid på filmen.The Chimney Pot er ansvarlig for lyddesign og miks.Animasjonsfilmen ertimet etter musikken, og krever et helt spesielt lydunivers som står istil med animasjonen og det klassiske stykket til Prokofiev.
– Baard Ingebretsen, Bent Holm og Petter Fladeby gjorde alt kreativt lydesign. Regissør Suzie Templeton var nesten to måneder på The Chimney Pot, og sammen utviklet de «soundet» for filmen, forteller en lykkelig produsent i selskapet, Camilla Fossen til KF Nyheter.


No Country for Old Men Den store vinneren på Oscar-kvelden ble Coen-brødrenes «No Country for Old Men», med fire priser: For beste film, beste regissør, beste bearbeidede manus og beste birolle til spanske Javier Bardem, som spiller filmens ultraslemming.

Daniel Day-Lewis vant prisen for beste skuespiller, for rollen som misantropisk oljemagnat i Paul Thomas Andersons «There Will Be Blood». Tilda Swindon, nok en brite, vant prisen for beste kvinnelige birolle for sin opptreden i George Clooney-thrilleren «Michael Clayton», mens franske Marion Cotillard vant prisen for kvinnelig hovedrolle for sin tolking av Edith Piaf i «La Vie En Rose».


Rottemat Prisen for beste animerte film gikk til Pixar-filmen «Ratatouille», mens prisen for den beste fremmedspråklige filmen gikk til det østeriske Holocaust-dramaet «Falskmynterne fra Sachsenhausen».

Prisen for beste dokumentar gikk til «Taxi to the Dark Side», lagt til en amerikansk militærbase i Afghanistan.

«Juno» fikk Oscar for beste originalmanus.