Litt Oscar til Norge likevel?

Det er nå klart at det ikke blir Oscar-pris for beste utenlandske film til Petter Næss og «Tatt av Kvinnen». Også i år kan det være animasjonsmiljøet som redder nasjonens ære.

13038 f344a original
13039 d91c0 original
13040 8f275 original
13041 71c0e original

Norges bidrag til «Beste utenlandske film»-kategorien kom ikke med blant de nominerte i år. Men den britiske animasjonsfilmen «Peter og Ulven» har blitt nominert i klassen «Beste animerte kortfilm», og der er både produksjonsselskapet Storm Studios og etterarbeidshuset Chimney Pot involvert. Det er samme kategori som Torill Kove vant i fjor med «Den danske dikteren».

Storm Studios er kreditert som medprodusent. Storm produserte Christopher Nielsens gigantomane seksårsprosjekt «Slipp Jimmy Fri», og er nå en av seks produsenter på Suzie Templetons britiske animasjonsfilm «Peter og ulven».

Storm har også bidratt med digitale effekter og etterarbeid på filmen, som får norsk premiere under Kosmorama-festivalen i Trondheim i slutten av februar.

Norsk lyd
The Chimney Pot er ansvarlig for lyddesign og miks på filmen. Animasjonsfilmen er timet etter musikken, og krever et helt spesielt lydunivers som står i stil med animasjonen og det klassiske stykket til Prokofiev. Filmen hadde premiere i en stappfull Royal Albert Hall med orkester i levende live.

– Det er kjempeviktig for oss, men også for bransjen i Norge å få en slik anerkjennelse. Det viser jo at vi leverer på et nivå som er en Oscar verdig, sier Camilla Fossen, produsent i Chimney Pot, i en kommentar.

Oscar-vinnerne blir presentert på en gallafest i Los Angeles 24. februar, dersom streiken blant manusforfatterne er ferdig innen den tid.