Litteraturglad hovedstad

Litteraturhuset kan vise til svært gode tall etter et halvt års drift. Huset har i snitt over 800 besøkende hver dag.



Mer enn 135.000 besøk har huset registrert fra det åpnet dørene for et halvt år siden. Over 42.000 har siden åpningen den 5. oktober vært publikum på de over 351 arrangementene som har gått av stabelen i løpet av husets 160 åpne dager.

– Dette er over all forventning. Mest av alt viser det at Fritt Ord gjorde en riktig vurdering da de satsa på huset, ser daglig leder, Aslak Sira Myhre.

Barnevennlig Litteraturhuset har også vist seg å være et godt sted for barn. 36 arrangement for barn har samlet hatt 5.000 gjester.

Sira Myhre påpeker at han er aller mest fornøyd med mangfoldet de har klart å skape på huset. Av de 351 arrangementene er 85 i regi av Litteraturhuset. De andre står et femtitalls forskjellige organisasjoner og arrangører bak.
– Nettopp dette har vært noe av hensikten, vi skal være et sted det er lett for mange forskjellige miljøer å samles, og hvor brukerne selv kan bidra til å fylle huset. Det syns jeg vi har lykkes med så langt, fortsetter han.

Trykket på Litteraturhuset har vært så høyt at sporene i husets gamle terrassotrapper er blitt flere millimeter djupere på seks måneder.

– Vår utfordring framover blir å holde aktivitetsnivået oppe samtidig som vi stadig jobber med å forbedre innholdet i det vi gjør, avslutter en glad Sira Myhre.