Live fra kebabsjappa

Han sto bak vårens store norske hit med «Fy Faen». Nå er 19-åringen og Stovner-gutten Hkeem aktuell med singelen «En som meg», og vi benytter anledningen til å ta en prat med regissøren bak videoen, Marius Soma.

87180 4410a original

Hovedstaden i all sin vibrerende prakt utgjør kulisse for videoen til «En som meg», både fra innsiden av en leilighet, på gate- og takplan, og med «landemerket» Oslo Kebab & Pizzahus på Grønland som et slags nav for fortellingen som utspinner seg.

Som bortimot alltid når det gjelder musikkvideo, lå ambisjonene på et høyere plan enn budsjettet.

– Ønsket var å lage en video med et mangfold av scener, slik at videoen og universet oppleves som stort og uforutsigbart. Å ha inn mange elementer og variasjon mellom scenene var viktig for meg, så trikset var å ha en så liten og mobil stab som mulig, forteller regissør Marius Soma.

– Under denne produksjonen ble det viktig å jobbe med en fotograf som kunne bruke det som var tilgjengelig av lys. Til tider løp vi nesten etter lyset, og av lysutstyr hadde vi bare en reflektor og en Kino Flo på scenene som ble skutt på location.

– Fotografen Knut Joner og jeg var enige om at vi ønsket et ryddig og stramt uttrykk på det rent visuelle. Jeg er ikke lenger så begeistret for håndholdt kamera der mennesker og objekter fyker inn og ut av fokus. Det var godt å plassere kameraet der det hører hjemme: nemlig på et stativ eller en dolly!

Filmet fra kebabsjappe i åpningstiden

Videoen ble filmet på flere locations, i studio, et kollektiv, en kebabsjappe på Grønland og på gate- og takplan i Oslo.

– Den største utfordringen var å filme på Oslo Kebab & Pizzahus i åpningstiden. Det kommer ikke frem i videoen, men sjappa var stort sett full hele tiden, mens vi ville skape en illusjon av at Hkeem jobbet og var alene. Det var ikke lett med fulle, utålmodige, sultne kunder. Så trikset var å plassere Hkeem i den posisjonen vi ønsket, filme kontinuerlig og vente på at det kom et lite strekk vi kunne bruke, avslutter Soma.

Det er Raggamuffin som har gjort castingen. Marius Soma er regissør hos Betty Film.