Løfter fram unge gründere og ledere

She Conference ble arrangert for andre år på rad, med byrået Design Container og gründer Heidi Aven i spissen.

71968 3332a original
Design Container har utarbeidet logo, visuell profil og alle grafiske virkemidler samt bidratt til selve gjennomføringen av konferansen.
71971 33e73 original
71974 3b5a1 original
71977 5eb2f original
Vinner av prisen She 2016, Silje Landevåg, gründer av Get Inspired. Foto: Grethe Børsum
71980 763bd original
Alle bidragsyterne til She Conference samlet på scenen. Foto: Grethe Børsum
71983 471fd original
Linn-Cecilie Linnemann og Heidi Aven. Foto: Grethe Børsum

For andre året på rad ble She Conference arrangert, i år som i fjor ledet av byrålederen i Design Container, Linn-Cecilie Linnemann og seriegründer Heidi Aven, med god støtte fra resten av designbyrået.

Det er fortsatt få kvinnelige gründere og ledere innen mange bransjer, og de som finnes er i tillegg mindre synlige i mediene enn sine mannlige motparter. Ifølge statistikk fra Global Media Monitoring Project er kun 24 prosent av alle nyhetskilder i Norge om kvinner, og dette tallet er til og med lavere nå enn hva det var for 10 år siden.

Synlighet og anerkjennelse

30 prosent av gründere er kvinner, mens de utgjør 36 prosent av lederne, og det er disse She Conference ønsker å løfte frem som gode rollemodeller, gi synlighet og anerkjennelse, samt inspirere andre til å tørre å satse.

Berit Svendsen (Telenor), Liv Sandbæk (Accenture), Yvonne Fosser (Innovasjon Norge) og Siri Seljeseth («Unge Lovende», NRK) var blant årets bidragsytere og foredragsholdere.

– Det er gøy å se hvor mye engasjement dette skaper, vi har blitt kontaktet av mange ledere og gründere som ønsker både å bidra samt gi sin støtte til prosjektet, sier byråleder Linn-Cecilie Linnemann.

Startet mentorprogram

I tillegg til selve konferansen ble det i år startet et mentorprogram for unge gründer- og lederspirer, hvor 12 mentorer hjelper 12 spirer til å nå sine mål igjennom hele 2016. Blant mentorene er både byråleder Ben Christensen fra Empefire og Anniken Fjellberg fra 657 og Superblaise.

Design Container har også inngått samarbeid med Emergence School of Leadership for å involvere studenter og kommende gründere, og byrået har utarbeidet logo, visuell profil og alle grafiske virkemidler samt bidratt til selve gjennomføringen av konferansen.