Long story sh–rt

18. november ønsker ​design- og teknologi​byrået TRY Apt og Grafill Animasjon alle som er interessert i interaktive og bevegelige medier velkommen til en kveld med seks raske ti-minutters foredrag fra studioer og individuelle utøvere i bransjen.

94736 c8cfd original
94737 3b8c5 original

– Siden interaktive og bevegelige medier er et felt som stadig overlapper, ønsker vi med sh–rt​ å samle, inspirere og oppmuntre til samtaler om den konstant foranderlige bransjen vår. Det er ingen hemmelighet at designverdenen har blitt litt repetativ. Med alle verktøyene, ressursene, trendene og plattformene som er tilgjengelige for oss, er det enkelt å gjenskape andres suksess og stil, derfor trenger vi inspirasjon fra nye og uventede steder, ​sier ​Nicklas Hellborg​, kreativ leder i TRY Apt.

Innholdet i foredragene blir varierende men kommer alltid til å være inspirert av og relatere til interaktivitet, motion design, teknologi eller animasjon. Om det skal handle om et idealistisk prosjekt, en gryende teknologi, en spesiell arbeidsflyt, et kontroversielt tema, en interessant historie eller bare veldig merkelige greier bestemmer foredragsholderen.

Inspirerende blåmåndag

– Vi har de siste to årene hatt egne interne presentasjoner i form av Lightning Talks på TRY Apt, hvor terskelen har vært lav og interessen høy. Dette har vært en suksess for oss og nå ønsker vi å dele dette formatet med andre samtidig som vi ser et behov for økt fokus på interaktivitet, motion design, teknologi og animasjon. Derfor har vi sammen med Grafill tatt initiativet til ​sh–rt.​ ​som et eget forum for nettopp dette fagområdet. Målet er helt enkelt å bidra med inspirasjon innenfor fagfeltet og forhåpentligvis gi deltagerne en inspirerende start på uken, sier Hellborg.

Fra kvinners rolle i techbransjen til norsk spillhistorie

18. november kommer det flere interessante foredrag for å prate om arbeidet sitt:

  • John Christian Ferner Apalnes​ kommer fra Animasjonsdepartementet (_DEPT) for å snakke om stop-motion.
  • Det kreativt drevne filmstudioet ​Babusjka​ kommer for å prate om arbeidet med «Internet We Want – Webby Awards Opener».
  • Syver Lauritzen​ ​fra TRY Apt vil fortelle om hvordan man vinner NM i Gameplay og skriver norsk spillhistorie på samme tid.
  • Racecar​ ​er et kreativt motion design studio i Oslo, lidenskapelig opptatt av å fortelle engasjerende historier.
  • Kamilla Fredriksen fra ​TENK – Tech-Nettverket for Kvinner, ​skal snakke om hvorfor vi trenger flere kvinner i teknologibransjen​​.
  • Kjetil Golid om hvordan ​Generated Space​ er resultatet av et årelangt forsøk på å få datamaskiner og algoritmer til å gjøre uventede ting.