Lyden av branding

I kampen om oppmerksomheten må man ta andre sanser i bruk enn bare synet, mener folkene bak Sound Of You.

38901 51fd4 original
Sound of MOO by Sound of You
38902 efb91 original
Moo signature score. Steel-guitar: HP Gundersen

Hvert år lanseres over 20.000 nye merkevarer. I kampen om oppmerksomheten må man derfor ta andre sanser i bruk enn bare synet. Det mener Sound Of You AS, som ble startet i sommer av Siw K Sommer Winther og er en videreutvikling av W&S:Sunny Music. SOY-teamet har utviklet et eget program for merkevarebygging ved hjelp av musikk, og har tidligere laget musikk for TV2, TVN, NRK, Selvaag og Store Norske leksikon samt band som Shirley Bassey, Sting, Dimmu Borgir, Boy George, a-ha, Madrugada og Ane Brun.

Gamle tradisjoner

Nå har teamet mottatt støtte både fra Oslo Handelskvinners Forenings Stiftelse og Innovasjon Norge for nytekning innenfor musikk og merkevarebygging. Første kunde ut er veskedesigneren MOO, ved Karianne Sæther, som sammen med Siw K Sommer Winther har latt seg inspirere av gamle tradisjoner:

– Vi ble inspirert til å lage musikk for å uttrykke identitet fra gamle tradisjoner fra ulike kulturer. I Afrika finnes en stamme der hvert barn som kommer til verden blir gitt sin unike sang, og liknende tradisjoner finnes også her til lands, både hos samene og i fra vikingenes heltekvad. Lyd og musikk er kjent som kanskje det mest effektive middelet til å uttrykke identitet på, vi kjenner alle til våre nasjonalsanger, sanger fra militæret og idrettsarenaen, sier SOY-gründer Siw K Sommer Winther, som selv er født i Afrika og har studert musikalske kulturtradisjoner.

Lyd til merkevarebygging

– Selv om kun rundt fire prosent av verdens markedsføringsbudsjett foreløpig brukes på lyd, har verdens største merkevarer vært bevisst på audio-branding noen år, som Coca- Cola, Starbucks, McDonalds og Nike, sier hun.

Hun får større av direktøren for rådgiving i Norsk Designråd, Monica Fossnes Petersson.

– Vi har kontakt med META design i Berlin, som er et av Berlins største designbyråer, de har selv en hel avdeling som jobber med lyddesign knyttet opp mot å styrke et produkts eller selskaps merkevare, avslutter hun.Sound of MOO by Sound of You

Moo signature score. Steel-guitar: HP Gundersen