Mac-Justins bong skaper rykteflom

Bloggosfæren er over seg etter at Justin Long, kjent fra «I'm a Mac»-reklamefilmene, har deltatt i en sketsj der han snakker i sin iPhone mens han holder en marihuanabong.



Mange av de som ytrer seg om saken på internettfora og i blogger mener å se en parallell til reklamefiguren «Dell Dude», som ble tatt for marihuana-røyking på ordentlig, og som med ett mistet hundretusenvis av dollar i fremtidige honorarer fra «Dude! You’re getting a Dell!»-kampanjen, da Dell sporenstreks bestemte seg for å droppe figuren.

Long har altså skrevet og spiller hovedrollen i en kortfilm publisert på nettstedet Funny or Die, titulert «Hunger Relief», hvor han agerer en stein marihuanaentusiast. Som skuespiller har selvsagt Long anledning til å gjøre hva som helst uten at Apple skal legge seg opp i det, men det er koblingen iPhone + bong, folk har hengt seg opp i, fordi det skaper en konnotasjon til rollen hans i Apples reklamefilmer.

Enkelte spekulerer i at Long er redd for å bli typecastet som «I'm a Mac», og at dette er et frivillig reklameselvmord. Andre mener at Apple ikke kommer til å bry seg, og at saken vil forsvinne av seg selv.

Se kortfilmen her.