Mac vs PC igjen

I følge en ny undersøkelse tror en gjennomsnitlig mac-bruker at han eller hun er ganske mye kulere enn de fleste andre. I tillegg har de hvitere tenner og drikker mer dyr kaffe.

Apples markedsandel har vokst betraktelig siden «Hi, I'm a mac« kampanjen begynte å rulle i 2006. Kampanjen, der mac'en er en kul avslappet type i fine klær og PC'en en tjukk og skallete middelaldrende mann, har også hatt sin effekt på hvordan macbrukere ser på seg selv. Ikke bare på hvordan de ser på en PC. I følge en undersøkelse gjennomført av Mindset Media nå nylig, kom det fram at macbrukere jevnt over er ganske begeistret for seg og sitt.

– Macbrukere er generelt ikke spesielt redde for å fortelle folk om hva de har fått til og hvor bra det er, og kan muligens bli oppfattet som litt oppblåste, sier daglig leder i Mindset Media, Sarah Welch.

Hvite tenner og grønn mat Undersøkelsen avslører også at macbrukere ofte beskriver seg selv som perfeksjonister. De bleker også oftere tennene, kjører hybridbiler, drikker mer Starbuckskaffe og spiser oftere organisk mat enn PC-brukerne.

Markedsanalytiker Marissa Gluck i Radar Research påpeker at kampanjen over tid har resultert i at flere og flere føler sympati med den klønete PC'en, fordi mac'en rett og slett blir for kul.

– Mac-rollefiguren er nesten i overkant perfekt i all sin kulhet. For mange blir han nok den überhipsteren man elsker å hate, sier hun.

Apple selv var ikke involvert i utarbeidelsen av spørreundersøkelsen.