Byråleder anerkjent i internasjonal fotokonkurranse

Som eneste nordmann ble Marcus Ek fra FYR Media shortlistet i Sony World Photography Awards 2022, der over 170.000 bilder konkurrerte. Bildet er på topp 15 i kategorien for arkitektur, skal stilles ut i London i april og publiseres i bok.

7655 1 28223 Marcus Ek Norway Open Architecture 2022
«Where The Sunrise Meets the Sunset». Foto: Marcus Ek

Sony World Photography Awards er en årlig pris som anerkjenner de beste enkeltbildene fra det siste året. Marcus Ek, som til daglig leder FYR Media, har deltatt i den åpne delen av konkurransen, som er delt inn i ti kategorier, der det kåres én kategorivinner og 15 shortlistplasser.

Bildet han deltok med, «Where The Sunrise Meets the Sunset» er skutt godt innenfor polarsirkelen, på en øy en times båttur fra Bodø.

– Planen var egentlig en tur til Paris, men på grunn av de siste pandemirestriksjonene kansellerte vi i siste liten og vendte nesen nordover isteden, noe jeg i retrospekt er veldig glad for, fortelle EK til kreativtforum.no. – På det lille magiske stedet ute på havet der oppe i nord var det 20 minusgrader og krystallklar luft. Dette er stedet hvor soloppgang møter solnedgang, noe som gir fantastisk lys. (Artikkelen fortsetter under bildet).

FYR Media
Oda Herlofsen og Marcus Ek. Foto: FYR Media

Til daglig driver han FYR Media sammen med Oda Herlofsen. FYR er et ferskt byrå, med oppstart i 2021, som jobber med innholdsproduksjon og visuelle løft. De har allerede jobbet med aktører som Vy, Schibsted Partnerstudios og Coop Xtra, blant andre.

– For FYR er det en enorm anerkjennelse at det vi produserer virkelig blir sett og satt pris på. At noen så store som Sony og World Photography Organisation setter en slik merkelapp på arbeidet vårt er utrolig stas. Vi håper dette kan åpne flere dører for oss, og ikke minst håper vi at dette viser at man ikke trenger å være store og etablerte for å levere bra innhold, avslutter Marcus Ek.