Marcus og Torkel anmelder boka «Jerv»

– Vi kunne ikke tro våre egne øyne da vi leste jervens vitenskapelige navn «Gulo gulo», forteller det kreative teamet i Hausmann. Her er deres anmeldelse av sjefens bokdebut «Jerv».

Ida Fjeldbraaten bokdebuterer

Kreativ leder i Hausmann, Ida Fjeldbraaten, har nylig lansert sin første roman, «Jerv», og teamet i samme byrå Torkel og Marcus har trillet terninger.

«– Jeg er fan! Både av jerven og boken. Likte spesielt godt hvordan forfatteren har brukt tekst som virkemiddel for å formidle noe, men gir trekk for utbredt bildebruk.»
1 1 1

Torkel Skjolden

Skjermbilde 2020 05 29 kl 10 19 03
Fra venstre: Torkel Skjolden, Ida Fjeldbraaten og Marcus Hassel.
«– Jeg likte boken veldig godt, spesielt fordi det var så mange fine bilder.»
Terning6 svg

Marcus Hassel

– Vi vet at vår kollega og kreative leder, Ida Fjeldbraaten, er en fantastisk god tekstforfatter, hun har fått oss til å både gråte og le i pitcher med bunnsolide tekster. Det at hun nå har gitt ut en faktabok om jerv tar oss begge litt på sengen, sier Marcus Hassel.

– Som tekstforfatter er nok dette et av de verkene som har inspirert meg mest i min kreative hverdag, innrømmer Torkel Skjolden. Jerven har hårete fotsåle med unntak av seks nakne flekker, det er jo utrolig kult, legger han til.

– Hvem visste for eksempel at jerven også er kjent som fjellfrassen, felefrans eller fillefrans?

– Før gikk jeg rundt med helt andre dyrefakta i hodet, for eksempel at damehund kalles tispe, eller at torsk og skrei egentlig er det samme. Nå vet jeg at halen til jerven kan bli 26 centimeter lang, forklarer Marcus.

– «Jerv» er en brutal, sår og drivende faktabok. Selv har Ida sagt at hun ønsker å skape «ferniss av allegori», og selv om jeg ikke helt forsto hva hun mente da hun sa det – skjønner jeg det veldig godt nå. Det er rett og slett masse fakta om jerven, sier Torkel.

Det er vanskelig å omtale boken noe ytterligere uten å avsløre for mange spennende fakta om det praktfulle dyret, understreker teamet. Her oppfordres leseren til å lene seg tilbake med ekte norsk dyrekunnskap.

9788202659516
CappelenDamm

– I skrivende stund ser vi at vi har lest feil bok. Vi har lest «Jerv – gulo gulo» en faktabok for barn og ungdom. Deadline på denne anmeldelsen kom litt brått på så dette får duge.

– Vi skal selvfølgelig lese Ida Fjeldbraaten sin bok, og det bør du gjøre også. Har hørt mye bra om boken allerede!

Jerv Fotokreditering Gyldendal
NB! – Dette er ikke boka til Ida. Foto: Gyldendal