Matte-doku hedret av Webby

Christian Holm-Glads dokumentarfilm «Jakten på Verdens Største Tall» har blitt valgt ut som Official Honoree i Webby Awards 2015.

59140 ec7f8 original

Dokumentarfilmen «Jakten på Verdens Største tall», som beskrives som en matematisk-poetisk roadtrip, har blitt utvalgt som «Official Honoree» under The 19th Annual Webby Awards. Filmen er regissert av Bacon-regissør Christian Holm-Glad og er en av to filmer i hans «arts meets sicence»-prosjekt som han lager sammen med mattematikeren Jo Røislen. Den andre filmen, «Sushi & Kjernekraft» ble forige helg vist på den presisjetunge dokumentafilmfestivalen American Documentary Film Festival.

I tillegg til jobbene som nomineres og hedres av festivalen, blir et utvalgt av dem utpekt som Official Honoree, noe som betyr at juryen mener arbeidet er noe av det det beste som finnes på nett. Færre enn 15 prosent av de innsendte jobbene får Official Honoree-status. Tidligere vinnere inkluderer Banksy, Taylor Schilling og Kevin Spacey.

Holm-Glad har også hatt regi på «I kveld med Ylvis», «Siffer», «Påpp & Råkk», «Folkeopplysningen», «Jakten på verdens største tall» og har siden han signet på Bacon i fjor laget filmer for NSB, Jernia, Statens Vegvesen, Telenor, Care og Fjordland.

– Jeg er utrolig glad for at filmen vår ble valgt ut til Webby Awards, som av New York Times omtales som den høyeste utmerkelsen på internett, kommer det entusiastisk fra Holm-Glad.

– Grunnideen bak mine arts and science-prosjekter har hele tiden vært å formidle kunnskap innpakket så poetisk og visuelt at seeren bare nyter filmen for de estetiske verdiene og lærer noe på samme tid. Prisene og festivalene våre filmer nå blir valgt ut til er en god bekreftelse på at vi lykkes, sier Holm-Glad.

Webby Awards-prisene deles ut 18.mai i New York med Cosby-dödaren Hannibal Buress som programleder.