Meeto og Tobias Bergman til Wemake

Wemake får med seg regissørene Tobias Bergman fra Sverige og Meeto Grevsen fra Danmark.

PM Tobias Meeto 05102020
Tobias Bergman (med monitor) og Meeto Grevsen (med fugl).

– Svenske Tobias Bergman er kjent for sin subtile humor og regisserer med treffsikker historiefortelling og minneverdige karakterer. Han var en av tre gründere i Folke Film, et kult-produksjonsselskap som la ned virksomheten i 2017, til manges overraskelse, forteller produsent og daglig leder Eivind Sæther i Wemake.

– Jag är överlycklig att hittat hem hos Wemake. Den norska humorn och tonträffen är oemotståndlig, rapp och karaktärsdriven, och jag känner mig redan som en stolt del av den. Jag ser fram emot att göra många roliga projekt i världens bästa land, smisker Bergman tilbake.

– Danske Meeto (Grevsen) er en kreativ, grensesprengende og moderne reklamefilm-regissør som er premiert med blant annet YDA i Cannes. Hans siste film, «Landry», hadde nylig premiere i Nowness. Han er født og oppvokst med sine hippieforeldre i Christiania, København, og kanskje derav det noe uvanlige navnet, forteller Sæther.

– Dette er regissører av internasjonal kaliber som nå gjøres tilgjengelig i vår norske hage. Vi kunne ikke ønsket oss noe mer, avslutter han.

Både norsken, svensken og dansken gleder seg til å komme i gang med samarbeidet og til å pitche på gode norske idéer.

«Foppa» for Dplay regissert av Tobias Bergman.
For Arla Jörd regissert av Meeto.