Melvær henter Kommedal fra Fasett – starter nytt studio

Melvær&Co starter opp Studio Blunt med Bernt Kommedal i spissen. Eli Kleppe og Frode Skaren er med på det nye laget.

Bernt K
Bernt H. Kommedal og Eli Kleppe. Foto: Studio Blunt

De siste årene har Bernt Henrik Kommedal jobbet som Design Director Fasett, med fokus på branding og art direction. Han har en bred samling av regionale, nasjonale og internasjonale priser (bl.a. Red Dot og European Design Awards) innen branding og digitalt design. Sammen med daglig leder Eli Kleppe (fra Melvær&Co) og Frode Skaren (også kjent som «Uglylogo») etableres et nytt designstudio.

Det har fått navnet Studio Blunt og har som mål å ta medarbeidernes ekspertise og erfaring innen branding og design til nye høyder.

– Vi har muligheter til å gjøre noe eksepsjonelt

– Da [Melvær-partner] Dag Andreas Olsen foreslo å starte et designstudio med backing fra Melvær&Co, skjønte jeg at vi har muligheter til å gjøre noe eksepsjonelt. Jeg visste umiddelbart at dette var noe jeg ikke kunne si nei til. Vi skal dyrke det vi virkelig elsker å jobbe med – eksperimentere, leke og skape merkevarer og brand-opplevelser som skiller seg ut. Som gir verdi til både kunder og brukere. Jeg gleder meg utrolig til å se hvor vår lidenskap og visjon vil føre oss, sier Bernt Henrik Kommedal, partner i Studio Blunt.

– Eli Kleppe og Bernt Henrik deler en lidenskap for å utforske grensene for kreativitet. Deres erfaring sammen med Frode Skarens kreative gnist, øye for detaljer og skaperglede, skal gjøre Studio Blunt til en drivkraft i bransjen, sier Dag Andreas Olsen.

– Det er utrolig stas å få Bernt med som partner i Studio Blunt. Ikke bare er han en svært dyktig designer, han er også kunnskapsrik, åpen og ambisiøs med en sterk faglig drivkraft. Og så har han akkurat passe teit humor. Vi gleder oss til fortsettelsen, forteller Eli Kleppe.

– Gode muligheter til å nå et internasjonalt marked

– Sammen med Michael Millar (M&Co) og SmplCo har vi også gode muligheter til å nå et internasjonalt marked. Vi satser på prosjekter og kunder som ønsker å jobbe med oss uansett geografisk lokasjon. Samarbeid med internasjonale og nasjonale kunder og kreatører blir avgjørende for å nå våre ambisjoner med Studio Blunt, sier Bernt Henrik.

Studio Blunt er godt i gang med prosjekter, og de har allerede fått What’s Brewing-festivalen, Glød (den nye lysfestivalen i Stavanger) og Alphatek på kundelisten. Og flere prosjekter er på trappene. Mer om Studio Blunt finner du på studioblunt.com.