Michael Pfleghar blir regissør i Wemake

Kjendiser, action og rålekre matfilmer, iblandet en dose humor.

IMG 7484
På jobb: Michael Pfleghar

Ifølge Wemake-produsent Eivind Sæther ble Michael Pfleghar født inn i showbransjen, og er praktisk talt vokst opp på filmsett. Allerede som åtteåring lagde han actionfilmer i hagen, som blant annet resulterte i brennende lekebiler og ødelagte kameraer. Kjendiser, action og rålekre matfilmer, iblandet en dose humor, har vært signaturen gjennom karrieren som regissør. Etter noen år som second unit-regissør på store spillefilmer, skyter han nå fart på reklamefilm-karrieren igjen hos Wemake.

– Michael må være verdens hyggeligste regissør med et smittende humør og masse humor. Men han er også en fagmann med masse erfaring som forstår alle deler av en reklamefilm-produksjon. Han kan alle filmreferanser, er vant til å instruere skuespillere og ser alle folkene rundt seg. Det er en meget bra kombinasjon! Vi er svært glad for at Michael har lyst til å lage reklamefilm sammen med oss enten det skal produseres film med mat, kjendiser eller action, sier Eivind Sæther.

Brennaktuell forsikringsfilm

Regissøren har et hektisk fjorår bak seg, med blant annet produksjoner for NRK og Netflix. Men han har også rukket å lage film med Wemake for Den Norske Krigsforsikring for Skib (DNK). Filmen skal blant annet vises i DNKs nye besøkssenter, og har blitt brennaktuell etter den siste tids uroligheter i Midtøsten, hvor flere skip, også norske, har blitt angrepet av Houthi-militsen.

Profilfilm for Den Norske Krigsforsikring for Skib.

Profilfilmen gjør et historisk tilbakeblikk på hvordan forsikringsselskapet gjennom 90 år har fått norske sjømenn trygt hjem.

– Dette var en fantastisk produksjon å jobbe med fra start til mål. Vi ønsket å gjenskape viktige øyeblikk fra historiske hendelser med en fortelling som treffer hjertet. Da måtte vi koke dette svære og farlige verdensbildet ned til hva forsikringen egentlig handler om. En forsikring som gjør alt den kan for å få sjøfolk hjem igjen til de der hjemme. En spennende brief fra kunden og en super idé fra Tore Woll i Tante Randi, gjorde dette til en film jeg har blitt skikkelig stolt av. Å gjenskape epoker innebærer riktige hender på dekk, så med verdens beste produksjonsfolk, har jeg blitt skikkelig glad i filmen, sier Pfleghar.

Se mer fra regissøren her.