Miljøstatus til Design Container

Miljødirektoratet gjennomførte nylig en anbudskonkurranse knyttet til redesign av Miljøstatus.no. Design Container er blitt tildelt oppdraget. Med seg har de UX-lab som underleverandør og med bistand til brukertesting.

53240 72e75 original

Miljøstatus i Norge er et nettsted med over 1000 artikler om miljø og klima i Norge. Miljødirektoratet har vært redaktør for nettstedet i 14 år. Siden er et samarbeid mellom alle direktoratene under Klima- og miljødepartementet, og skal gi en helhetlig framstilling av miljøutviklingen i Norge.

Oppdraget innebærer et større arbeid med informasjonsarkitektur, brukeropplevelse, web- og interaksjonsdesign. Prosjektgruppen har allerede gjennomført oppstartsmøte, og alle sammen ser frem til et intensivt og utfordrende arbeid i ukene som kommer.

– Det er veldig gøy å ha vunnet dette anbudet. Miljøstatus er en side som rommer store mengder informasjon og mange viktige aspekter. Vår jobb blir å gjøre denne informasjonen mer relevant og tilgjengelig for flere ved bruk av både storytelling og visuelle fremstillinger. Hele teamet vårt er veldig engasjert i både emnet og oppgaven, sier byråleder Linn-Cecilie Linnemann.