Millioner av klassiske bilder på nett

Som ledd i Googles stadige forsøk på å gjøre verden til et mer brukervennlig sted, tilgjengeliggjør søkekjempen nå millioner av klassiske bilder fra Time-Life.

Det klassiske billedbladet Life sitter på en visuell skatt i form av over 70 år med fotografier fra hele verden. Google er i ferd med å publisere denne fotoarven på nett, som til slutt vil telle over ti millioner bilder. På nettstedet kan du allerede søke i fotografier knipset helt tilbake til da fotografiet ble funnet opp og fram til i dag.

Det er to måter å søke i Lifes billeddatabase på: Enten ved å gå hit, eller å legge til «source:life» i søkefeltet til Googles bildesøk.

Life ble født (eller gjenfødt; tidligere var det et humormagasin) i 1936 som et magasin dedikert til fotojournalisme, og kom ut ukentlig fram til 1972. Etter dette ble det gitt ut periodiske spesialutgaver frem til 1978, og som et måndelig magasin mellom 78 og 2000. Etter dette kom det ut som et ukentlig magasintillegg i Time og enkelte andre aviser fram til 2007.