Minsk med grønt sidesprang

Jentene i designstudioet Minsk startet Plantemagasinet GRO i 2016. Nå har prosjektet blitt til bok.

94559 ec9d5 original
Det bokaktuelle designbyrået Minsk. Fra venstre: Marte Espevik, Jenny Leite-Vikra, Kari Marie Blix og Kathrine Winther Løkke. Foto: Sara Angelica Spilling
94560 9940a original
94561 21192 original
Foto: Jenny Leite-Vikra
94562 de206 original
Foto: Jenny Leite-Vikra

Plantemagasinet GRO har siden 2016 gitt tips og inspirasjon til hvordan man best mulig tar vare på plantene sine. Nå har prosjektet blitt til boken «Gro – en håndbok om grønne inneplanter» utgitt av Press forlag. Jentene har selv designet, skrevet og tatt foto til boken, som allerede har rukket å ligge på topplistene i Norge. Den er også gitt ut i Danmark på dansk forlag.

Hele planteprosjektet startet som en fin avkobling fra å sitte å trykke på tastaturet foran skjermen. Designer og partner Jenny Leite-Vikra tror mye av planteinteressen blant dagens unge handler om en lengsel etter naturen.

– Dette er en måte for oss å kople oss tilbake på naturen på. Det er kanskje litt motkultur til teknologi. i tillegg er det jo estetisk fint, planter er kunst til hjemmet.

De arrangerer «avleggs», et plantebyttemarked flere ganger i året.

– Det er viktig for oss å fokusere på hvordan man kan få et hjem bugnende av flotte planter på en mest mulig bærekraftig måte, sier partner og designer Marte Espevik.

– Vi håper vi kan inspirere folk til å ta vare på plantene de kjøper, sier partner og designer Kathrine Winther Løkke.

Designerne forsikrer at planteinteressen ikke har gått utover arbeidet i Minsk.

– Det å kombinere jobb og hobby er noe som til tider er tidskrevende, men vi sitter igjen med mer energi og overskudd, forteller de.