Miramax lanserer «Reprise»

Joachim Triers «Reprise» er solgt til Miramax, og får amerikanske premiere i New York og Los Angeles fredag 16. mai, før filmen skal videre ut i hele USA.

11589 343b4 original

Miramax viste tidlig interesse for Triers spillefilmdebut, og ønsket også å inngå et samarbeide med ham om fremtidige filmer. Produsent Scott Rudin, som står bak filmer som «No Country for Old Men» og «The Queen», skal distribuere filmen sammen med Miramax. I tillegg til å være store på distribusjon, har Miramax i løpet av de siste årene også etablert seg som et av de store, alternative produksjonsselskapene i USA

I samarbeid med det norske generalkonsulatet i New York inviterer selskapet til førpremiére på Scandinavia House i New York tirsdag 6. mai. Regissør Trier er tilstede på visningen.

«Reprise» hadde verdenspremiere på Karlovy Vary filmfestival i Tsjekkia juli 2006, og ble umiddelbart invitert videre til filmfestivalene i London, Sundance og Rotterdam. Filmen har vunnet en rekke priser, som regi-prisen i Karlovy Vary, Discovery-prisen i Toronto, hovedprisen i Rouen og Istanbul, var norsk Oscar-kandidat og nominert til Gøteborgs Bergman-pris og Nordisk Råds Filmpris. Både regissør og film fikk stor oppmerksomhet fra internasjonal bransje i forbindelse med visningene i Sundance 2007 og New Directors/New Films i New York.

«Reprise» er solgt til over over 25 land, og har allerede vært på kino i land som Danmark, England, Ungarn, Tyskland, Australia, Østerrike, Canada, Brasil og Polen. Filmen har fransk premiere 1. juni.

Reprise er skrevet av Trier og manusforfatter og regissør Eskil Vogt. Filmen er produsert av Karin Julsrud for Spillefilmkompaniet 4 1/2, og selges internasjonalt av Nordisk Film International Sales.