Mistillit til ledelsen

Ansatte ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design boikotter nå all omorganisering, og fagforeningene uttrykker mistillit til både direktør og ledelse.



– De tre fagforeningene på Nasjonalmuseet er samstemte i sin mistillit til ledelsen ved museet, hvilket omfatter både direktør og styret, sier Randi Godø i Forskerforbundet, til NRK Kultur.

De ansatte hadde mandag et fellesmøte som endte med en boikott av ledelsens forslag til omorganisering. Boikotten skal vare inntil konfliktene med direktøren er løst.

Kontroversiell Den danske direktøren Allis Helleland har vært kontroversiell fra første stund. Hun tok over stillingen i fjor høst og ble tidlig kritisert for å kneble sine ansatte overfor pressen. Ytterligere bråk ble det da hun kjøpte inn kunst av Unni Askeland, i strid med anbefalingene til egne fagfolk.

I slutten av februar sendte 20 ansatte et klagebrev til styreleder Christian Bjelland. Klagen var rettet mot direktør Allis Hellelands lederstil, og hevdet blant annet at direktøren legger seg opp i de ansattes arbeidsoppgaver og at hun ikke er åpen for kritikk.