Mobillansering av «Shantaram»

Bokkilden.no lanserer en av høstens storbøker på mobiltelefonen. Boka «Shantaram» er den første boka i Norge som har gratis utdrag tilgjengelig på mobil.

6941 4f73e original


«Shantaram» (2003) er en roman skrevet av Gregory David Roberts, en ransdømt australsk heroinist som i 1980 rømte fra Pentridge Prison og til India. Roberts søkte tilflukt i Bombay, der han slo seg ned i slummen: Først med en improvisert praksis som doktor blant slumbeboerne, senere som Bombay-mafiens våpenpusher, smugler og falskner. «Shantaram» tar utgangspunkt i Roberts' opplevelser, men det er en roman, og den 1000 sider lange boken har blitt universelt hyllet for sine litterære kvaliteter.

Forlaget Press, som utgir boken i Norge, har i samarbeid med nettbokhandleren Bokkilden.no latt seg inspirere av utenlandske trender og bestemt seg for en noe utradisjonnell promotering av boken.
– Vi ser at mobilen er blitt en meget viktig del av forbrukeres mediehverdag, og ønsker å tilpasse oss dette ved å gi leserne tilgang til boka via mobilen, sier Thomas Mala i Forlaget Press.

Boken vil bli promotert via utendørsreklame der folk felst ferdes, som T-bane og buss. Alle postere vil ha en SMS-kode, og leselystne mobilbrukere oppfordres til sende inn koden via SMS for å få tilsendt et utdrag av boka i retur. Etter å ha lest utdraget får mobilbrukerne anledning til å kjøpe boka via Bokkildens mobilsider.

I tillegg vil kampanjen også omfatte mobilreklame. En melding sendes til et segmentert utvalg i en brukerakseptert database i forbindelse med forfatterens besøk på Senkveld fredag kveld.
– Det er en evig kamp om forbrukernes oppmerksomhet, og da gjelder det å ta i bruk ultimate multikanal strategier som ikke bare fanger målgruppens oppmerksomhet, men også tar vare på denne oppmerksomheten og omgjør den til handling, sier Geir Sand Nilsen, daglig leder av InCent Norge, byrået bak mobilkampanjen.