MTV lanserer musikkanal på nett

Det som opprinnelig var en musikkvideokanal går tilbake til røttene på internett. MTVmusic.com skal konkurrere YouTube om musikkelskerne.



Det amerikanske, reklamefinansierte videonettstedet Hulu.com har blitt en publikumsmessig slager for mediehusene NBC og News Corp, som sammen står bak satsingen. Hulu viser gratis TV-programmer, filmer og musikkvideo, og er foreløpig kun tilgjengelig for amerikanske brukere.

Nå svarer MTV med nettstedet MTVmusic.com, en ren og oversiktlig nettside full av musikkvideoer fra kanalens 27 år gamle histore.

Som YouTube og Hulu gir også MTVmusic.com tilgang til kode slik at du kan «lime» inn videoer på ditt eget nettsted, bloggen din eller Facebook/MySpace.

Spørsmålet er om alt-på-ett-sted-appellen er sterk nok til å bryte det tilnærmede hegemoniet til steder som YouTube og Dailymotion verden over og Hulu i USA, eller om folk vil fortsette å søke videoer på nettstedet som de sogner til vanligvis.

Hulu.com har oppnådd suksess fordi nettsiden tilbyr eksklusiv tilgang til fullengdes TV-serier og filmer i god kvalitet. Og selv om MTV også har eksklusive intervjuer og konsertopptredener, består musikkvideosamlingen av stoff som også er mulig å finne annensteds på nett.