Multikunstneren Jorunn Myklebust Syversen signerer med Fantefilm

Billedkunstner, regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen debuterer som reklamefilmregissør.

Jorunn Myklebust Syversen Foto Maya Økland 08 2019 6255
Jorunn Myklebust Syversen. Foto: Maya Økland

Alexander Reklamebyrå og Fantefilm gikk på regijakt da de skulle lage en reklamefilm for KIWI og KIWIs velkjente, bind- og tampongavtale. På jakten fant de billedkunstner, regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen (43).

– Vi ønsket å finne en stemme som kunne formidle dette budskapet, emosjonelt og visuelt, uten at det hverken skulle være påtrengende eller kleint. Vi falt umiddelbart for Jorunns uttrykk og stil. Hun har laget en film som viser en ungdommelig sårhet, og et bånd mellom far og datter som kan være utfordrende å få frem, sier Ying Hau, kreativ leder i Alexander Reklamebyrå som har utviklet manus i denne filmen.

Se Kiwi-filmen her.

Samarbeidet viste seg så vellykket at det frister til gjentagelse, Jorunn er nå fast regissør for Fantefilm.

–Jeg fikk en fantastisk mulighet av Kiwi, Alexander Reklamebyrå og Fantefilm. Alexander Reklamebyrå består av et engasjert og inspirerende team – jeg likte visjonen og manuset deres umiddelbart. Jeg, som vanligvis jobber som filmskaper og beveger meg i feltet mellom kunst og film, synes dette har vært en utrolig lærerik og spennende prosess. Det er gøy å skape innenfor nye format. Jeg ser frem til å jobbe med de beste i bransjen, og være en del av Fantefilm.

Jorunn er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen og hennes arbeider er blitt vist på mange arenaer innen samtidskunstfeltet og film, nasjonalt og internasjonalt.

I 2017 debuterte hun som spillefilmregissør med filmen, «Hoggeren» (Mer Film v/Maria Ekerhovd), med skuespilleren Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen. Myklebust Syversen er kanskje aller mest kjent for sin siste spillefilm «Disco» (Mer Film) med SKAM-stjernen, Josefine Frida i hovedrollen. «Disco» vant pris for beste foto under Göteborg Film Festival og var nominert til fem priser under Amandaprisen i 2020. Hun er nå godt i gang med sitt tredje spillefilmprosjekt, «Berørt» (Mer Film).

– Hennes evne til å formidle det ekte, naturalistiske og nære gjennom skuespillerne imponerte oss. Vi er veldig glade for at Jorunn vil fortsette å lage reklamefilmer sammen med oss, sier produsent og kundeansvarlig Caroline Mathisen.