– Nå skal det endelig feires!

I kveld blir landets aller beste arbeider innen kreativ kommersiell kommunikasjon feiret foran en fullstappet og splitter ny festsal på Clarion Hotel The Hub. Ifølge jurypresidentene, Hallvard Fjeldbraaten og Jens-Petter Aarhus, har det vært både inspirerende og gøy å lede «de beste juryene du kan få».

92413 fc81e original
Sammenvevde jurypresidenter: Jens-Petter Aarhus og Hallvard Fjeldbraaten. Foto: Tor Lie

I kveld braker Gullblyanten 2018 løs på det nyoppussede Clarion Hotel The Hub i Oslo Sentrum. Anorak-teamet Hallvard og Jens-Petter har vært årets jurypresidenter, og de forteller at det har vært et ærefullt oppdrag, men kanskje først og fremst veldig inspirerende og gøy.

– Samtidig har vi jo møtt på noen utfordringer underveis også. Det er ikke bare-bare å få de flinkeste folka til å ta fri fra jobb og familie i to hele dager, så vi var veldig stolte da vi satt der og hadde sikra oss de beste juryene du kan få.

– En forbanna gul bappelsin

En evig nøtt for alle jurypresidenter er problematikken rundt fastsettinger av kategorier og hvor bidragene skal plasseres, så også for årets duo.

– Du tror du har en god beskrivelse, du tror at beskrivelsen er klar og avgrensende. At det står «frukt som er gul og begynner på b» på kurven, men så dukker det altså alltid opp en forbanna gul bappelsin som roter det litt til. Men dette har også mye å gjøre med at vi heldigvis ikke jobber i kategorier i denne bransjen. At det er kategoriene som er nødt til å tilpasse seg jobbene, ikke omvendt.

Enda vanskeligere enn i fjor

De siste årene har et av jurypresidentenes mål vært å redusere antall vinnere fra «premietoppen» i 2015, der nesten 20 prosent av konkurransebidragene ble premiert. Hittil har Petter Gulli (2016) vært strengest med 12,7 prosent i 2017, mens Camilla Bjørnhaug og Preben Moan lå på snaut 15 prosent i 2018. Årets jurypresidenter tangerer Gulli med omtrent tilsvarende resultat.

– Vi gleder oss nå til en lang og gøy prisutdeling som vi tror kommer til å både inspirere, overraske og ikke minst begeistre. Det ble sendt inn circa 550 bidrag i år. Og det har vært så høyt nivå at det deles ut gull, sølv og bronse i nesten alle kategorier. Når det er sagt så er det fremdeles fryktelig vanskelig å vinne. Faktisk har vi vært enda strengere enn fjoråret, forteller Hallvard og Jens-Petter.

Neste år er det Morgenstern-teamet Anders Muurmann Holm og Sebastian Prestø som tar over presidentrollen.

– Vi var jo svært heldige med å få være under vingene til Preben og Camilla i fjor. Det var ikke bare fryktelig hyggelig, men veldig lærerikt og helt avgjørende for hvordan vi har tenkt rundt hele gjennomføringen. I år har vi hatt med oss Anders og Sebastian fra Morgenstern, som er et av de flinkeste kreative teamene vi vet om. Så vi er stolte av å få presentere at de skal få føre staffetblyanten videre som jurypresidenter neste år.

– Men nok prat. Nå skal det endelig feires!

Dette skjer i kveld

Prisutdeling og nachspiel foregår på Clarion Hotel The Hub, hvor det hele begynner klokken 17.00. Kveldens konferansierer er Per Kristian Voss Halvorsen fra ANTI og Alexander Gjersøe fra SMFB, mens det blir musikalsk innslag fra Anna of the North.

Nachspielet innledes med konsert av EP-aktuelle Oslocityfuckboy, mens Pia Skevik leder festen videre fra DJ-båsen.