Nå skal mat merkes for dyrevelferd

Dyrevernalliansen lanserer Norges første merkeordning for mat som retter seg direkte mot dyrevelferd.

90449 c8993 original

Frem til nå har det ikke eksistert noen merkeordning for dyrevelferd i Norge. Som forbruker har det derfor vært vanskelig å orientere seg hvis man ønsker mat fra dyr som har hatt det bedre.

– Vi er veldig stolte og glade. Dyrevernmerket vil komme både dyr, bønder og forbrukere til gode, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Bedre liv for dyrene

Målet med Dyrevernmerket er å bedre livet til dyrene som trenger det aller mest i intensiv produksjon, ved å skape et marked for mat fra dyr med bedre livskvalitet enn de offentlige minimumskravene.

– Ved å vise frem alternative driftsmåter synliggjør vi at det er mulig å produsere mat med bedre dyrevelferd, sier Kleveland.

Når du velger mat som har Dyrevernmerket skal du føle deg trygg på at dyrene har hatt bedre plass, sunnere kropp og mer aktivitet. Et bedre liv.

Ferskost og kylling

Så langt har kylling fra Hovelsrud Gård og ferskost fra Grøndalen Gård blitt tildelt Dyrevernmerket, og de merkede produktene er nå i butikk. Stange har inngått en intensjonsavtale med Dyrevernmerket, og vil etter planen ha merkede kyllingprodukter klare i butikken i løpet av de neste månedene.

Peter Aronsen, administrerende direktør i Stange, forteller at de har en nærhet til de ti lokale bøndene som aler opp kylling under Stange-navnet, og vet at de er veldig opptatt av hvordan kyllingene har det.

– I tillegg så oppfyller vi følgende krav: Sunnere rase, enda bedre plass, naturlig dagslys, utemuligheter, miljøberikelser og naturlig fôr.