Nedtelling GB 2010: Kjetil Wold

KF måler tempen blant bransjens egne om deres tanker rundt den «nye» Gullblyanten og hvilke forventninger de eventuelt måtte ha.

10592 5f5c9 original

Denne gangen er det gründer og kreativ leder i designbyrået Anti sin tur til å uttale seg. Kjetil og Anti vant i fjor årets pioner, og i år håper han at en designjobb vinner stort.

Hva har Gullblyanten betydd for deg?
Mye. Etter studietiden har det siden dag én vært en målsetning å få vist seg frem med gode jobber i Gullblyanten. Jeg påstår at jeg kommer fra tidenes sterkeste års-kull fra Westerdals, med kreatører som Janne og Stian, Torbjørn og Petter, Preben Moan, Kjetil Nybø etc. Alle godt premierte i Gullblyanten. Da jeg valgte å drive designbyrå var det derfor ekstra viktig å vise frem at kreativitet også hører hjemme i designfaget.
Det har alltid vært en fanesak for meg at god design i kombinasjon med sterk kommunikasjon er det som skal til for å nå helt opp.

Hva tenker du om de nye kategoriene?
Det er som tidligere nevnt i denne saken på tide at man nå kategoriserer på samme måte som det er gjort i tilsvarende konkurranser utenfor Norges grenser. Jeg er veldig spent på hva dette gjør med interessen og antall innsendte arbeider fra designbyråene. Der det tidligere var egne designkategorier, skal nå identiteter og designjobber konkurrere på lik linje med rene kreative jobber innen de definerte områdene. Jeg setter min lit til at juryen har et godt øye for hva som idag er god kommunikasjon. Håper det blir sendt inn og premiert gode designjobber som får frem de gode kreative løsningene, slik at Gullblyanten også i fremtiden vil inspirere designere til å tenke enda mer på sterke ideer og konsepter. Det er også like viktig at reklamebyråene ser viktigheten av et helstøpt konsept pakket inn i et visuelt språk, som løfter jobbene til gull. Jeg krysser fingrene for at en designjobb vil vinne i år.

Hva tror du endringene vil tilføre konkurransen og bransjen?
Jeg håper det vil føre til at bransjen må se bredere på hvilke jobber som kan bli løftet frem. Konkurransen får også en etterlengtet fornyelse av konseptet sitt. Man må ta stilling til hva som skal bringe frem de beste løsningene for fremtiden, noe som er bra.

Hvilke forventninger har du til Gullblyanten 2010?
Gullblyanten 2010 blir vel preget av klapping på skuldre, champagne og evige diskusjoner om hvilke jobber som fortjente hva og ikke. Altså, mot normalt. Forventer at det kommer opp jobber fra nye spennede kreatører som utfordrer de etablerte. Da har man klart og fornye seg.

Hvilke jobber tror du kommer til å gjøre det bra i konkurransen?
Jobber som er gode, de gode jobbene gjør det alltid bra. Jobber som kombinerer helstøpte konsepter med overlegen form kommer til å vinne.

Hva er ditt beste Gullblyantminne?
Når Anti-Sweden i fjor vant årets pioner! Det var en sterk opplevelse å hente denne prisen når Anti er definert som et designbyrå. Det viste at det er rom for annerledes tanker, og at kreativitet kan inneha kvaliteter som ikke følger tradisjonelle oppfatninger om hva en vinnerjobb må bestå av. Klarer man å fortsette denne trenden så ser jeg lyst på Gullblyantens fremtid.

Foto: Fred Jonny