Nedtelling til GB 2010: Dagmar og Trond

Ernö-teamet Dagmar Kollstrøm og Trond Vestengen har fått mange klemmer av Annebeth gjennom tidene, men de har ikke gått lei.

10107 11105 original

Fristen for innsendelse av arbeider gikk ut i forrige uke. Det er nå kjent at antall bedrifter som har sendt inn har økt, samt at antall innsendte bidrag har gått ned. Allikevel er tallene så positive at det tyder på både tillit og engasjement fra bransjen.

Hva har Gullblyanten betydd for dere?
– Gullblyanten har alltid vært den morsomste konkurransen å vinne i og den konkurransen man kjenner litt ekstra i magen når man ikke vinner. For oss har Gullblyanten også betydd mye klemming. Da tenker vi ikke bare på klemmingen av Annebeth, men to av de to klemmene som vi har utvekslet i løpet av vårt snart 10 år lange samarbeid har funnet sted i forbindelse med Gullblyanten. Det sier jo litt.

Hva tenker dere om de nye kategoriene?

– Vi tenker at det blir vanskeligere å juryere og vi er redde for at store byråer som har veldig mange kunder får en mer spennende kveld enn mindre byråer med få kunder. Det positive er at metallene nå blir fordelt på tvers av kategoriene. Det betyr at Gullblyanten i større grad premierer de jobbene som var best det året totalt sett.

Hva tror dere endringene vil tilføre konkurransen og bransjen?
– Vi håper at endringene gjør Gullblyanten til en mer reell betraktning rundt hva som var mest minneverdig fra det året som gikk. Vi frykter at den ekstra tiden byråene fikk på selve innsendelsen har blitt brukt til å lage enda mer tendensiøse presentasjonsvideoer.

Hvilke forventninger har dere til Gullblyanten 2010?
– Først og fremst så forventer vi at Ernö endelig får eget bord.

Hvilke jobber tror dere kommer til å gjøre det bra i konkurransen?
– Tipper at lanseringen av Nesbøs barnebok får bra betalt og den nye profilkategorien virker skreddersydd for DnB Nor som trolig også sanker i omdømme og finans. Kaizers-jobben skal garantert på podiet. Det er en del SMFB-jobber vi vil savne.

Med tanke på «balubaen» i forbindelse med konkurransen, har dere en kommentar?
– Siden vi er både enig og uenig i den nye Gullblyanten har vi valgt å bare boikotte noen av kategoriene.