Nedtelling til Gullblyanten: Alexander og Hans Magne

SMFB-duoen forteller oss hvor det kreative skapet skal stå.

81756 2d727 original

Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre. Foto: privat

Duoen Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre er partnere i SMFB, og har vunnet 15 gull på ni Gullblyanter, førstnevnte har også vært konferansier de tre siste årene.

– Vi har lyst til å trekke fram noen ideer som vi tror fort kan gå litt under radaren, heller enn å lage en topp 3. For noe av det som er moro med Gullblyanten, er at man i møte med kreatører fra andre byråer, oppdager jobber man kanskje ikke har lagt merke til selv. De jobbene som får mest fokus i forkant er ofte de som får mye PR, uten at alle nødvendigvis er like sterke ideer.

– Den første vi vil trekke fram er derfor Volvo – «Si hei til nye V90». Dette synes vi er en smart og original konkurranse-idé, der appen blir kjent med og velger ut den personen den liker best, som vinner en bil.– Den neste jobben er Vitus apotek-filmen til POL med han som har feberfantasier. Det er en av få reklamefilmer fra året som har gått, som får oss til å flire. En passe nedpå og skeiv idé, godt regissert.– Og til sist følger vi trenden og fokuserer på litt goodvertising, nemlig Røde Kors-jobben «Kan du snakke kan du bidra» av TRY. Et sterkt møte mellom et hatefullt språk og de som blir rammet av det.


Gullblyanten 2016 arrangeres 3. mars på Radisson Blue Plaza. Innleveringsfrist for arbeider er 26. januar 2017. Les mer på gullblyanten.no.