Nedtelling til Gullblyanten: Andreas og Ola-Markus

Brødrene og regissørene Andreas Lisberg og Ola-Markus Lisberg teller ned til Gullblyanten.

95924 1a3c5 original
Skjermbilde fra FINN-kampanjen «Kjøp brukt eller ingenting», en av brødrene Lisbergs favoritter fra året som gikk.

Bombom og Oma Lisberg.Brødre, band – og bransjekollegas: Til venstre: Andreas Bombom Lisberg, regissør og kreativ leder i TRY Film. Til høyre: Ola Markus Lisberg, regissør i Fantefilm

– HEI! Så veldig hyggelig å bli spurt! Takk for det. Siden vi er brødre er det lett å forstå sammensetningen her. Men nå er det jo sånn at vi nettopp er brødre og ikke makkere. Vi er uenig om det meste. Så om vi ikke krangler nok fra før, blir dette ENDA en sak å krangle om. Vi har allikevel klart og møtes på noe.

Finn.no, «Stolen»/«The Chair» (fra «Kjøp brukt eller ingenting»-kampanjen) av Morgenstern (regi: Matias & Mathias/Bacon)

– Vi er helt sikkert ikke de eneste som mener at denne bør får ekstra oppmerksomhet, men vi kan ikke la være å klappe for den. Den er så godt laget. Man BLIR jo nesten den nissen som får lyst på den stolen. Fungerer som bare pokker. Rett og slett jævla bra.

Blå Kors, «En julebord-dag på jobben» av ANTI (regi: Morgen Borgestad/FUS!)

– Skremmende presis men også veldig morsom. Veldig god idé, som fort kunne blitt dårlig på film, i feil hender. Her treffer regissøren blink både på formspråk og casting i vår bok.

TV 2 Sumo, «TV 2 sumo legger ballen død» av Anorak (regi: Eskil Paus/Både Og)

– Siden vi er fostret opp på radio blir det naturlig å trekke frem en jobb fra dette mediet. Det er så kult når radioreklame er ordentlig bra, nettopp fordi det stort sett er så gørr å høre på. Gøy å bruke nettopp sitt eget medie til å understreke hvor dårlig det er på å kommunisere produktet. En idé perfekt for formatet.

Har dere i anledning Gullblyantens 30-årsjubileum en favoritt fra de siste 30 årene?

• Widerøe, «Grandpa’s Magic Trick» (2012) av McCann (regi: Marius Holst/4 ½)

– Her hadde vi naturligvis mange på listen, men ble for en gang skyld enige veldig raskt. Fineste måten å kommunisere budskapet til flyselskapet på. En veldig fin idé, men en historie som er vanskelig å fange på film. Er bare en mann som kan gjøre det så bra som det her.

Gullblyanten foregår på Clarion Hotel The Hub fredag 6. mars. Frist for å kjøpe billett: 14. februar.