Nedtelling til Gullblyanten: Aram

Foregangskvinne, humørspreder og leder av ANTI Story: Aram Zarkoob Vaughan gir oss sine favoritter fra reklameåret som gikk.

91976 5e3be original
«Vekking fra Hamar» er en av Arams favorittjobber fra det siste året.

Aram Zarkoob Vaughan.Alle som kjenner Aram vet at Aram aller helst vil være med på alt som er bra, men hvis hun bare kunne få lov til å trekke frem noen få arbeider som hun gjerne skulle vært med på året som gikk, hvilke velger hun?

– Her er de arbeidene som står ut, og som har imponert meg. Det handler om at arbeidene utfordrer i sin enkelhet, er smart tenkt og godt utført.

«Vekking fra Hamar» av TRY for Norsk Tipping

– Man kommer ikke unna TRY, som i år igjen kommer til å stikke av med noen priser. Norsk Tipping imponerte stort i 2018. Å bli vekket er ikke noe jeg setter pris på, men under denne kampanjen ba jeg om å bli vekket hver morgen av Norsk Tipping, i håp om å bli millionær. Smart tenkt og godt gjennomført.

«Likelønn» for Finansforbundet av Morgenstern

Morgenstern har gjort mange jobber som har stått ut i 2018. Flinke folk som lager fine ting. Av arbeidene jeg har lyst til å trekke frem er en jobb som ble gjort for Finansforbundet. En sosial medie-film som på en veldig enkel måte viser et alvorlig samfunnsproblem. Og så er det ikke å forakte at den også ga gode resultater for kunden.

«Toppris Skip Ad Elevator Pitch» for Freia /Mondelez av SMFB

Youtube Ads er stort sett irriterende reklame som dukker opp når du egentlig vil se på noe helt annet, men dette er en idé som står ut fordi den bruker medieplasseringen for alt den er verdt. Den underholdende og spennende å følge med på. Så spennende at man ikke vil trykke på «skip ad» knappen. Honnør til Per Erik Jarl, Christian Hygen og en modig kunde.

«Quattro Coaster» for Audi av POL

– Jeg er generelt veldig glad i ideer som aktiviserer mennesker. Denne bruker AR-teknologien på en god måte som sikkert er underholdende for både store og små. Og man må bare la seg imponere av det alltid gode håndverket til Petter Bryde og Thorbjørn Ruud.


– Jeg har sikkert glemt noen jobber her, men regner med å bli minnet på disse under prisutdelingen. Ellers gleder jeg meg som andre til å følge med og feire en bransje som er langt fra navlebeskuende og som har et genuint ønske om å skape noe nytt som funker og engasjerer våre kunders kunder 1. mars.

Gullblyanten 2018 foregår 1. mars 2019 på Clarion Hotel The Hub. Frist for innlevering av arbeider er 24. januar 2019 kl 23.59.