Nedtelling til Gullblyanten: Jens-Petter og Hallvard

Fjorårets jurypresidenter begynner årets nedstellingsstafett til årets viktigste konkurranse.

92413 fc81e original
Jens-Petter Aarhus og Hallvard Fjeldbraaten.

I fjor på denne tid hadde Jens-Petter Aarhus og Hallvard Fjeldbraaten det tunge ansvaret med å lede juryeringen av Gullblyanten. I år slipper kreatørteamet og partnerne i Anorak unna med å synse litt i forkant om jobber de synes fortjener å vinne.

– Så deilig å være først. Det er ikke lov å herme!

«En ubeskyttet forside» av TRY for KK

95616 21591 original

– Og siden vi er først, så tar vi selvsagt med denne her. Som ikke bare er en knallgod idé, men en påminnelse om at selv om noen sier at ting kan bli for dyrt eller for vanskelig, så er det ikke nødvendigvis sånn. Det blir kanskje litt mer jobb, men det får man mye igjen for.

«Like & Views» for Norlis Antikvariat av Heisholt Inc.

– Her er du god, Erik Heisholt!

«Finnkea» for Finn.no av Morgenstern

– Det er noe elskverdig over at en så stor merkevare klarer å være rampete. Finn.no og Morgenstern gjør veldig mye fint, og dette er noe av det fineste på lenge, synes vi. Vi setter en femmer på at denne får en skulderklapp.

Har dere noen favoritter fra de siste 30 årene? Gullblyanten har nemlig 30-årsjubileum i år!

– Hvor er Gullblyant-bøkene når man trenger dem? Vi får stole på vår egen hukommelse, og vi tar oss friheten til å løfte frem to jobber siden den ene er en studentjobb og den andre er en verdensrekord. Disse to hadde vunnet gull hvert eneste år.

En 0,9 sekunders radiospott for Guinnes rekordbok man aldri går lei, av Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre (BBDO Oslo, 2006).

– Og en «Nazi Gay Parade» fra Eirik Stensrud og Thomas Askim (Saatchi & Saatchi for SOS Rasisme, 2005).

Fristen til å sende inn arbeid til Gullblyanten er 23. januar. Prisutdelingen foregår på Clarion Hotel The Hub fredag 6. mars. Frist for å kjøpe billett: 14. februar.