Nedtelling til Gullblyanten: Jonas og Ørjan

Det kreative teamet Jonas Thire og Ørjan Sveen formidler favoritter fra det siste året.

92020 b86a2 original
«Varm og velspilt»: Fra filmen «Hockey» for Talkmore av TRY.

På verdens tak: Jonas og Ørjan

Jonas Thire og Ørjan Sveen er team hos digitalbyrået Knowit Experience på Grønland i Oslo.

– Ørjan er tekstforfatter med hode for innhold – her går han nemlig også under tittelen Head of Content – og jeg er AD og utvikler av typen konsepter. Ikke binærkoder, forklarer Jonas.

– Kult å bli spurt om dette. For to dinosaurer fra gamleskolen gjemt inni et svært teknologiselskap er det gøy å få værra med litt i bransjen. Vi er jo tilhengere av å drive med budskapsformidling drevet av kreativitet og ikke bare datadrevne beslutninger. Sees (kanskje) 1. mars!


«Hockey» av TRY for Talkmore (regi: Marius Holst)

Ørjan: Garderobepraten da jeg var ung var preget av en del ganske skråsikre verdensmestere med dun på overleppa og munnen full av bakesnus. Slengbemerkningene satt løst og de av oss som fomla litt både sosialt og på banen forsøkte å fly under radaren og komme oss fortest mulig hjem. Ellers fikk man tyn av de barskeste alfahannene. Denne filmen traff rett i brystkassa. Varm og velspilt, langt unna Hollywood-klamhet og en fin måte å knytte merkevaren, det de leverer og folka de leverer det til, sammen. Får trua på folk igjen når jeg ser sånt, jeg.

Jonas: Ja, og den «setningen» avler mye bra syns jeg. Sikkert sett denne 20 ganger og blir like glad hver gang. Er en så tøffsøt historie og den ujålete stemningen er til å ta og føle på. Får så lyst å gi ham en klem på slutten der. Terningkast 6!


«Superhelter» for Bufdir av Trigger (regi: Kennet Karlstad)

Jonas: Lyst å gi alle high fivene til gjengen bak her som valgte akkurat den superheltestetikken som inspirasjon (og ikke Ninjago). Nydelig tenkt i og med at mange som er småbarnsforeldre nå om dagen satt klistra foran Fun-Factory på Sky Channel hver bidige lørdagsmorgen på tidlig åttitall og så på at He-Man og Battle Cat overvant Skeletor sine onde planer gang på gang. Tok meg selv i å nynne på «Go go megaparents» i ukesvis.

Ørjan: Enig. Jeg har He-Man boxset på DVD, jeg. Så dette var nesten feigt triks. Kjempefin film, med smart vri. Men de kunne gjerne dratt på enda litt mer i dialogen mellom de voksne der.

«Norge Rund» med Humornieu av Los & Co

Jonas: Verdens smarteste produktplassering, eller verdens smarteste reklamekampanje uten at du tenker på noen av delene. Heia Grimstad!

Ørjan: Jeg abonnerer på Humornieu på YouTube, så dette dukket automagisk opp i feeden min. Jeg fikk ikke med meg at dette var reklame før det hadde gått en stund. Og da det gikk opp for meg ble jeg imponert og glad til fordel for krenka og muggen, for dette var morsomt og knallbra laget.


Siste frist for innlevering til Gullblyanten er i kveld, torsdag 24. januar kl. 23.59. Prisutelingen foregår fredag 1. mars på Clarion Hotel The Hub.