Nedtelling til Gullblyanten: Marianne og Jørgen

Allegro-teamet Marianne Rosenlund Hegg og Jørgen Heisholt Gundersen oppsummerer fjorårets favorittjobber.

92307 5d4dc original
«Granka, Granka, Granka»

Marianne Rosenlund Hegg og Jørgen Heisholt Gundersen.

De to tekstforfatterne i Allegro slår et slag for heiakultur, sydentur og enkelhet i sin oppsummering av fjorårets mest vellykkede jobber.

– Artig at «nedtellings-stafettpinnen» tok en tur til oss i Vestfold. Med TORP Sandefjord lufthavn som mangeårig kunde, og drømmen om den perfekte escape konstant i bakhodet, var vår første kandidat raskt klar. Videre har vi kost oss med å hente opp igjen flere kjenninger, og det er gøy å fastslå, ikke overraskende, at det lages mye bra blant våre norske bransjekollegaer, uttaler txt-teamet entusiastisk.

«Den beste unnskyldningen er å være bortreist!» for Finn.no av Morgenstern (regi: Trond Fausa Aurvåg)

– Den har vært trukket frem tidligere, men må nevnes igjen. Vi humret nemlig godt i sofaen da Granka-filmen til Finn.no dukket opp i desember. Lett å kjenne seg igjen i for alle som er i tidsklemma, men som likevel må skvisje inn utallige «burde ditt & datt» i hverdagen. Da kan den perfekte excuse være verdt hver krone! Kontrasten mellom den grå og triste barnehagen og solfylte Granka blir vi aldri lei av å se. Her har teamet bak truffet skikkelig blink, på en humoristisk og overraskende måte, som fremdeles er relevant for tjenesten.


«Ringvirkinger» for DNB av West Avenue Creatives

– Vi liker også godt DNBs «skjult kamera»-film, selv om settingen er opplagt fra første stund. Den varmer likevel, ved å ta tak i noe som vi ofte ikke tenker over; at de som våger har stor verdi for resten av oss. Kampanjen er godt fulgt opp av en mer polert reklamefilm, samt en interessant nettside, hvor avsenderen fremstår som en troverdig støttespiller. Alt i alt fronter denne offensiven en heiakultur vi trenger i Norge, for å utkonkurrere Janteloven … Så, hurra for alle som gutser!

«Stemmestyr(ing)» for REMA 1000 av TRY (regi: Andreas Riiser)

Vi kommer selvsagt ikke utenom fjorårets store vinner blant folket; Rema 1000. Strålende videreføring av et slagord kjeden har hatt lenge, men som de nå har klart å blåse nytt liv i. Her er det humor, relevans og godt håndverk. Ikke minst har de vært dyktige med å inkorporere musikken, som ble en viktig kjenning etter hvert som filmen rullet på ulike flater. Nå er de ute med en oppfølger, og man blir litt glad for å se igjen Our Man.

Gullblyantens prisutdeling foregår på Clarion Hotel The Hub 1. mars.