Nedtelling til Gullblyanten: Sarah og Espen

– Dette var ikke lett, sier Geelmuyden Kiese-teamet Sarah Willoch og Espen Vegar Dysvik Hagen, etter å ha grublet seg frem til tre reklamefavoritter fra året som har gått.

91604 832d3 feature
Fra «Dette er deg i fremtiden» av Per Høj for Nordea.

Sarah Willoch flytter til GK i 2016 etter tre år i Dinamo, og har i tillegg bakgrunn fra Designinstituttet og Westerdals.

Espen Vegard Dysvik Hagen har også en fortid i Dinamo, i tillegg til DDB, Grey og Electricbrandy.

– Det er jo noen kriterier man alltid ser etter hvis de virkelig gode kreative løsningene skal velges ut. Noen virkemidler som får det til å bikke over for både jury og lekmann. Er det brukt våpen, sangria eller pensjonister i kommunikasjonen? Flørtes det med nasjonalisme, charterturisme eller livets høst? Da blir det tommel opp fra Sarah og meg, forteller Espen.

– Våre utvalgte jobber har alt dette og mere til:

«Den beste unnskyldningen er å være bortreist» av Morgenstern for FINN reise (regi: Trond Fausa Aurvåg)

– Når Morgenstern og Nico Wahl klarer å hisse på seg hele Arguineguín med noen filmer for reisetjenestene til Finn.no, synes vi det er helt fantastisk at det slippes en låt som gjør hele kampanjen enda bedre. Eller verre.


«Fantastiske ingenting» av TRY for Forsvaret (regi: Martin Werner)

– Det er dette fantastiske ingenting som gjør at vi vil fremsnakke filmen «Fantastiske ingenting» som Try har laget for Forsvaret. 95 prosent av denne filmen er jo egentlig bare en hyllest til våre unge venner i uniform og ullundertøy. Riktignok utrolig bra produsert, men like fullt er det ingenting som er ekstraordinært. At ingenting kan løfte hele greia opp til Gullblyanten-nivå, binde det hele sammen og få oss til å nikke anerkjennende til innkjøp av både jagerfly og forliste norske fregatter. Det er inspirerende.


«Dette er deg i fremtiden» av Per Høj for Nordea (regi: Morten Borgestad)

– Så kommer vi ikke utenom Per Høj og Morten Borgestad. «Dette er deg i fremtiden» for Nordea pensjon. På de 30 sekundene som disse filmene varer, går vi gjennom like mange følelser som i løpet av hele «Fire bryllup og en gravferd». Misunnelse, ydmykhet, fnising, vemod og tanker om egen pensjonssparing og bra casting skyller over en. På en god måte.


Gullblyanten foregår 1. mars på Clarion Hotel The Hub. Frist for å kjøpe billett til prisutdeling og fest er 14. februar. Sikre deg billett før det blir utsolgt.