Nedtelling til Gullblyanten: Torkel og Ola

Kitchen-teamet Torkel Bjørnstad Sveen og Ola Øvrelid henter frem jobber som de mener bør hedres i Gullblyanten-sammenheng.

95695 3d698 original
«Denne jobben bør vinne i absolutt alle kategorier i GB».

På jobb: Torkel Bjørnstad Sveen og Ola Øvrelid.

Torkel og Ola er et kreativt team som feirer 10-årsjubileum i år. Litt synd at det kræsjer med GBs 30-årsjubileum. De gikk ut av Westerdals i 2005, og ble team i Kitchen i 2010. Der har de vært siden det.

– Kjære KF. Takk for at to enkle guttemenn får komme til ordet med noen av sine minner fra reklameåret 2019. Gjennom å spleise to selektive hukommelser har vi kommet frem til at disse jobbene ikke bør diskes fra årets Gullblyant.

• «Det skal godt gjøres å spise bare én» for Smash! av Per Høj med FUS! (regi: Morten Borgestad)

– Denne jobben bør vinne i absolutt alle kategorier i GB. Det beste på norske skjermer siden originalen.

• «Influencer» for KLP av Anorak med Bacon (regi: Kristoffer Borgli)

– Dette får også to gamle gubber til å miste all tror på fremtiden samtidig som vi ler. Heldigvis er latter helsefrembringende, noe som gjør at vi får litt tro på fremtiden allikevel. Namaste!

• «Mo Money Back» for Skatteetaten av TRY og TRY Apt

– Catchy og gøy. Gøy og catchy. Og gøy. Egentlig ikke så mye mer, men av og til, ihvertfall denne gangen, holder det i massevis.

Har dere noen favoritter fra de siste 30 årene? Gullblyanten har nemlig 30-årsjubileum i år!

• «En annendag» for Sparebank 1 av TRY. Jobben mottok gull i Tekst i Gullblyanten 2006

– Om det ikke var første gang vi så det, så er i hvert fall dette et av de klareste minnene vi har om reklame som var noe annet enn tant, fjas og dramatiserte vitser. Det ble plutselig noe mer enn en humorkonkurranse, noe som var temmelig inspirerende for to spjælinger som hadde lyst å få seg jobb etter Westerdals school of communications.

Frist for å sende inn arbeid til Gullblyanten er 23. januar. Prisutdelingen foregår på Clarion Hotel The Hub fredag 6. mars. Frist for å kjøpe billett: 14. februar.