Nekter å vise veldedig kampanje

BBC og Sky News sier nei til å vise en kampanje for organisasjoner som vil hjelpe lidende palestinere på Gazastripen.

9565 cc77d original

BBC har avvist en forespørsel fra paraplyorganisasjonen Disaster Emergency Committee, som ønsker å samle inn penger til palestinere på Gazastripen. TV-kanalen frykter for sitt omdømme som en upartisk nyhetsformidler dersom de viser annonsen.
– Det viktigste vi kan gjøre for menneskene som lider, er å fortsatt formidle deres lidelser gjennom å dekke krigen, sier talsperson for BBC, Caroline Thomson til Reuters.

Avgjørelsen skaper harme Regjeringsmedlemmer, erkebiskoper og over 11.000 seere har engasjert seg for å få BBC til å endre avgjørelsen.
– Dette er ikke snakk om Hamas som ber om våpen, men hjelpeorganisasjoner som ønsker støtte, sier Erkebiskopen av York, John Sentamu.

Mandag ble det også klart at heller ikke Sky News vil vise annonsen fra hjelpeorganisasjonene. ITV, Channel 4 og Five har imidlertid bestemt seg for å vise reklamen.

Tony Benn, tidligere statsråd for det britiske arbeiderpartiet, gjorde furore her om dagen da han trosset BBCs forbud midt i nyhetssendingen (YouTube).

På bildet: Røyk etter et Israelsk flyangrep på den nordlige gazastripen, sett fra grensen mellom Israel/Gaza, 30. desember 2008. Foto: Amir Farshad Ebrahimi @ flickr.