POL/Apt og Creuna vant Webby-gull

Kampanjesiden POL og Apt laget for NRK TV-Aksjonen 2015 og Regnskogfondet, vant både jury-prisen for Best Activism Site og People’s Voice i Webby Awards. Gull ble det også på Creunas Lyderia-spill for Rikskonsertene.

73666 9a0b7 original

Kampanjesiden regnskogvokter.blimed.no, utviklet av POL og Apt for NRK TV-Aksjonen 2015 og Regnskogfondet, vant både juryens og folkets pris i Activism-kategorien i Webby Awards. Dette er svimlende gode nyheter for både POL og Apt: Over 13.000 arbeider fra hele verden er sendt inn og juryert, og over 2,5 millioner stemmer er avgitt for å kåre vinnerne av People’s Voice-prisene.

Siten ble også nominert i Best use of Photography, og nådde også nesten opp i Best Art Direction, der den fikk honoree-status.

Et bidrag til norske elevers kulturelle dannelse

Også Creuna var nominert og vant gull i Websites/Games for sitt Lyderia-spill for Rikskonsertene, en MMOMMG (Massively Multiplayer Online Music Making Game) for 10-12 åringer. Lyderia.no ble kåret til Site Of The Day (SOTD) 31. januar av Favourite Website Awards (FWA), og vant nylig både gull og sølv i Gulltaggen.

Digital rekruttering av bøssebærere

TV-aksjonen 2015 hadde en kompleks problemstilling, og oppleves som vanskeligere enn tidligere å formidle. Samtidig har mange følelsen av å ha hørt om fotballbaner med regnskog som forsvinner, siden tidenes morgen.

Kampanjen nådde 100.000 bøssebærere to dager før innsamlingsaksjonen startet.

Antall digitale registreringer økte med 16 prosent fra året før. Jobben har allerede fått det som kan mottas av internasjonal anerkjennelse, med både FWA Site of the day, FWA Mobile of the day, Awwwards site of the day og CSSDA Activism site of the year. For ikke å glemme gull og diplom i Gullblyanten samt gull, sølv og bronse i Gulltaggen.

Trigger og Good Morning var også nominert i årets Webby.