Nettsamfunnet Biip blir blad

Egmont Serieforlag og Mediehuset Nettavisen planlegger nytt ungdomsmagasin, og satser allerede på å bli størst i klassen blant landets yngre lesere.

BiipMag vil utgis av Biip.no AS, et datterselskap av Egmont Serieforlaget AS og Mediehuset Nettavisen. Første utgave er planlagt utgitt i midten av oktober 2008.

BiipMag planlegges utgitt annenhver måned med et første opplag på 100.000 eksemplarer – med et forventet lesertall på 200.000. Til sammenligning utkommer ungdomsbladene TOPP og SPIRIT i omlag 30.000 eksemplarer hver, skriver selskapet i en pressemelding.

Slår sammen nettside og magasin Samtidig omdøpes også Nettavisens ungdomsside Yeye.no til nettopp Biip Mag. Administrerende direktør i Mediehuset Nettavisen, Gunnar Stavrum, mener det nye magasinet vil tiltrekke seg ungdom.
– Sammenslåingen mellom Biip.no og Yeye.no er et ledd i Mediehuset Nettavisens strategi om å tiltrekke ungdommen til våre medier. Vi har stor tro på Biip-guttas visjoner for både magasin og nettsamfunn, som gjennom de siste fire årene har bygget opp stor kompetanse på ungdommens medievaner.

Redaktør Linn de Lange satser på at magasinet vil bli landets største ungdomsmagasin.
– Redaksjonelt betyr dette mye for BiipMag – med flere ressurser og kanaler vil vi i større grad kunne realisere våre visjoner for magasinet. Allerede i sin første uke var BiipMag (tidligere Yeye.no) med klar margin Norges største ungdomsmagasin på nett i følge TNS Gallup – nå skal vi oppnå tilsvarende mål med BiipMag på trykk, sier de Lange.

Artikkelen er også publisert hos Kampanje.