NoA-byrå topper likestillingsbarometer

Making Waves, som er en del av NoA Norge, kåres til Norges beste selskap på likestilling foran Telenor og Obos.

96240 4df8b original
Christine Bjørland, Gro Harlem Brundtland, Hans Olav Hellem og Kristine Bjørnstad. Foto Aleksander Andersen

Design og teknologibyrået Making Waves gikk rett til topps i det første året selskapet ble målt i likestillingsrangeringen She Index. På andreplass følger Telenor, fulgt av eiendomskonsernet Obos.

– Vi er utrolig stolte av å bli kåret til best i landet på likestilling foran store virksomheter som Telenor og Obos. ​​Selv om vi lenge har vært opptatt av likestilling må vi innrømme at vi er overrasket og ydmyke over å få 95 av 100 poeng, første gangen vi deltar. Dette inspirerer oss til å fortsette det viktige arbeidet, sier Kristine Bjørnstad, COO og fungerende daglig leder i Making Waves, som er en del av The North Alliance (NoA).

Kristine Bjørnstad og Hans Olav Hellem fra Making Waves mottok prisen av Gro Harlem Brundtland og EY-sjef Christine Bjørland på scenen under She Conference av. Kåringen skjer to ganger i året, og er et samarbeid mellom kvinnenettverket She Community og konsulentselskapet EY.

Konkrete tiltak og tydelige mål

Kåringen evaluerer kjønnsbalanser og rutiner for likebehandling i selskaper. I Making Waves har arbeidet bestått av en rekke konkrete tiltak, som inkluderer alt fra vurdering av innhold i stillingsannonser, deltakere i rekrutteringsprosesser til tydelige mål om kjønnsbalanse på alle ledernivåer. Selskapet har også rutiner for måling av likelønn og som legger objektive kriterier til grunn for vurdering av bonus og lønn.

– Vi jobber strukturert med rekruttering, og vi har en ledelsesfilosofi og kultur som promoterer mangfold. Mangfold, som handler om mer enn bare likestilling mellom kjønn, er rett og slett en viktig del av vår identitet, sier Bjørnstad.

Leder for NoA Norge, Kim Ydse Krogstad, sier at prisen til Making Waves er en viktig tilbakemelding for likestillingsarbeidet i hele byrånettverket.

– For å levere det beste innen kreativitet og innovasjon, er vi avhengig av ulike perspektiver, erfaringer og referansepunkter. Da må vi som arbeidsplass gjøre det vi kan for å tiltrekke oss de beste hodene. Derfor er mangfold en sentral del av vår business og noe vi har jobbet målrettet med i mange år, sier Krogstad.

She Index topp 10:

  • Making Waves: 95 poeng
  • Telenor: 92 poeng
  • OBOS: 91 poeng
  • Otiga Group: 91 poeng
  • Schibsted: 90 poeng
  • Sparebanken Sogn og Fjordane: 90 poeng
  • Entra: 89 poeng
  • Grieg Seafood: 88 poeng
  • Nordea Liv: 88 poeng
  • Equinor: 88 poeng