NoA kjøper Unfold

Unfold blir en del av The North Alliance (NoA). Samtidig investerer NoA i Unfolds venture-initiativ.

2438ae11 e862 4a93 ab32 d5ab88f1d1b9
Fra venstre: Andreas Ziener, Marita Viken, Einar Löve, Kai Holmberg – (alle Unfold) Thomas Høgebøl (NoA), Hanne Bismo Mustad (NoA), Hampus Borgos, Jeanett Wilberg Schibbye, Egil Stene-Johansen –(alle Unfold). Foto: Julie Hrncirova

Selskapene i NoA samarbeider på tvers av kompetanseområder og landegrenser. Med design- og teknologiselskapet Unfold som det nyeste tilskuddet, skal satsingen på strategisk- og samfunnsorientert utvikling av digitale produkter styrkes.

– Unfold sitter på unik kompetanse og metodikk, samt noen av bransjens beste prosjekter og marginer. Vi har fulgt med på selskapet helt fra starten og meldte oss på så fort vi så at modellen deres skjøt fart. I NoA er vi på konstant jakt etter de beste menneskene og de beste miljøene, og vi fortsetter å rive faglige skillevegger. Dette oppkjøpet vil styrke hele gruppen både på strategi, tjenestetilbud og lønnsomhet, sier Thomas Høgebøl, arbeidende styreleder i NoA.

– En perfekt match

Unfold har i dag 30 personer i prosjekt, som blant annet jobber med OBOS, Flyr, Krogsveen, Hyre, Anton Sport, Dintero og Mestergruppen. Flere store internasjonale og skandinaviske grupperinger har ønsket å kjøpe opp selskapet de siste årene, men NoA skilte seg ut, ifølge gründer og managing partner i Unfold, Egil Stene-johansen.

– Vi har de siste årene vært på en fin vekstreise og funnet en oppskrift som leverer høy verdi for selskapene vi jobber med. Den siste tiden har vi imidlertid stanget i taket på grunn av våre egne begrensninger, og derfor vurdert å skalere opp selv eller gå sammen med noen. NoA seilte opp som en perfekt match med en attraktiv eiermodell, kompetente folk, og portefølje som egner seg for videre felles vekst. Familiemottakelsen har vært overveldende og vi gleder oss stort til å ta fatt på dette nye kapittelet, sier Stene-Johansen.

Oppkjøp og joint venture

Dette er NoA sitt tredje oppkjøp, og Unfold blir en del av gruppen sammen med blant andre NoA Consulting, NoA Ignite, Bold, North Kingdom, & Co, Anorak og Åkestam Holst. Høgebøl mener eksisterende og nye kunder raskt vil kunne dra nytte av det beste fra NoA-selskapene og Unfold-miljøet.

– Jeg tror Unfolds start-up-kompetanse og strategisk forankret produktutvikling, i kombinasjon med NoA Ignites dybde og bredde på teknologi, kan gi umiddelbare svar på hvilken verdi vi sammen vil skape. Et annet område er e-handel. Både NoA-selskapene og Unfold er spesielt sterke på den fronten, og sammen vil vi kunne hjelpe kundene våre med helhetlige vekstambisjoner, som få andre kan matche.

NoA investerer samtidig i et joint venture med partnerne i Unfold.

– Det er gjennom kombinasjonen av å jobbe med startups og etablerte selskaper i omstilling at vi har skapt den unike modellen vår. Vi er opphengt i risiko og forretningsstrategi på toppen av å være notorisk sluttbruker- og samfunnsfokusert i alle produktene vi utvikler. At NoA og Norvestor investerer i vår venture satsning, er en anerkjennelse som gjør at vi kan løfte arbeidet vårt ut i markedet raskere og sterkere, sier Kai Holmberg, partner og strategiansvarlig i Unfold.