– Noe av det heftigste vi har vært med på, sier Wemake-regissørene

Regissørene André Øvredal, Nic Osborne (regissør, 2nd unit) og Nicolai Astrup Wiik (regiassistent for André) har vært på storopptak i utlandet og laget film for Steven Spielbergs Amblin og Universal Pictures.

1 PHOTO 2021 10 11 12 07 44
Nic Osborne, André ØVredal, Nicloai Astrup Wiik.

– Når man har vært borte i seks måneder underlagt ekstremt strenge Covid-regler, uten mulighet for hjemreise, så er det godt å være hjemme igjen, uttaler André.

– Med blant annet åtte ukers opptak på båten «Demeter», som er den største som noensinne har blitt bygget i den enorme tanken på Malta, så kan man trygt si at vi er blitt noen erfaringer rikere, istemmer Nic og Nico.

2 image0
André Øvredal.
3 image1
Roret på Demeter.
4 image2
Tom Stern (fotograf), André Øvredal og Brad Fischer (produsent) har lunsj og ser på regnbeskyttet ipad med feed fra kamera.

De forteller at det var en enorm produksjon med en daglig produksjonsstab på 250 mennesker. 67 opptaksdager i tillegg til 30 dager med 2nd unit og stunt unit for Nic. Flere fly ble leid inn for å frakte folk og utstyr til Malta, samt svære skipslaster med kraner og utstyr ankom fra hele Europa. Filmingen foregikk i historiske Babelsberg Studios i Berlin og på Malta, hvor også Ridley Scott har laget flere filmer. Blant annet brukte de de samme kulissene som ble brukt til å gjenskape Colosseum i Gladiator.

Nå er gutta endelig tilbake i Oslo. Nydusjet og klare for å pitche på reklameprosjekter.

– Sola skinner. Det er helt supert å ha disse gutta tilgjengelig for norsk reklamebransje igjen, uttaler executive produsent Eivind Sæther.