Nominert til student-BAFTA

Regissør Rikke Gregersen har blitt nominert til den britiske film- og tv-prisen BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts) for avgangsfilmen «De hensynsløse».

93687 3812a original
Stillbilde fra «De hensynsløse». Foto © Rikke Gregersen

Rikke Gregersen er oppvokst i Kristiansand og bosatt i Oslo. Hun har bakgrunn fra teater- og litteraturstudier, før hun våren 2018 fullførte sin bachelorgrad i filmregi ved Westerdals Oslo ACT med avgangsfilmen «De hensynsløse» (engelsk tittel: «Dog Eat Dog»), der hun er ansvarlig for både manus og regi.

Rikke Gregersen.I tillegg til BAFTA-nomineringen er «De hensynsløse» tidligere nominert en rekke ganger på filmfestivaler i flere land: Tel Aviv International Student Film Festival, Brussel International Short Film Festival, Den norske filmfestivalen i Haugesund og Kortfilmfestivalen i Grimstad.

– Helt surrealistisk

I BAFTA er «De hensynsløse» én av tre nominerte, og er valgt ut av over 550 bidrag fra 38 land.

– Å være en av de tre BAFTA-finalistene oppleves helt surrealistisk. Jeg er kjempestolt over at filmen vår har blitt valgt ut blant så mange gode studentfilmer. Jeg er rett og slett veldig glad, forteller Gregersen til kreativtforum.no.

«De Hensynsløse» er en tragikomisk novellefilm om å være fastlåst i et forhold. Hovedkarakteren Silje ønsker å forlate kjæresten sin, men da hun finner ham i et halvhjertet forsøk på å henge seg fra lysekronen blir hun nødt til å revurdere, i frykt for å fremstå hensynsløs.

Se traileren her:

I mai 2019 mottok Rikke Gregersen produksjonsmidler fra NFI for å gjennomføre sin neste kortfilm, «En scene på et fly».

Regissøren er representert av Filmdepartementet på reklamefilm. Årets BAFTA-utdeling foregår 9. juli.