Mikal Hovland nominert til YDA

Regissør Mikal Hovland er nominert til Young Director Award i Cannes med Los&Co-filmen «The Crime Scene» for Dysleksi Norge.

37728 8c9a1 original

I april debuterte den nye filmen for Dysleksi Norge, der vi møter en politimann med en høyst uvanlig løsning på egne lese- og skrivevansker. Filmen er laget sammen med Per Kristian Voss Halvorsen, Kim Gothard Taanevig og Frederik Horn fra Los&Co, og nå er den altså blant finalistene i den Cannes-relaterte årlige konkurransen for unge filmskapere, Young Director Award (YDA).

– Dette var veldig hyggelige nyheter, gratulerer til Mikal. En shortlist i YDA er i seg selv en fin annerkjennelse og nå krysser jeg fingrene for at vi kan feire skikkelig sammen på torsdagen i Cannes-uka, sier Per-Kristian Voss Halvorsen til kreativtforum.no.

Mikal Hovland

(bildet) sogner til produksjonsselskapet Rollo Tomasi. Også der er de smørblide.

– Vi kommer til å klamre oss til supertalentet Mikal til neglene blør, men ser i øynene at dette er starten på det som kommer til å bli en bemerkelsesverdig karriére i norsk og unorsk film. Mikal tar imot innspill fra norske designere med tanke på dressvalg på den røde løperen i Cannes, antrekket må bare matche hatten som er brun, og kjøpt i Cape Town under Mikals periode som filmarbeider i Sør-Afrika, kommenterer Rollo Tomasi.