«Nord» til Berlin

Rune Denstad Langlos spillefilmdebut «Nord» er den eneste norske spillefilmen som er invitert til Berlin filmfestival i år.

7942 ae7e9 original

Fredag 6. februar åpner «Nord» Panorama Special-programmet i Berlin, og filmen blir vist for over 1000 mennesker i Zoo Palast. Panorama-programmet er en del av det offisielle programmet, og er kjent for å oppdage nye talenter.

«Nord» er basert på et manus av Erlend Loe, og er historien om Jomar (Anders Baasmo Christiansen) som reiser nordover for å finne sønnen sin – og kanskje seg selv.

– Jeg hadde vel et lite håp om at en eller annen obskur filmfestival skulle falle for kombinasjonen angst, hjemmebrent og snøscooter, men at vi skulle bli antatt til Berlin var utenfor min forestillingsevne. Det er en veldig stor anerkjennelse for Motlys og den dyktige og dedikerte staben som har gjort Nord mulig, sier regissør Rune Denstad Langlo.

«Nord» konkurrerer om prisen for beste debutantspillefilm, pålydende 50.000 euro, i tillegg til publikumsprisen som skal gå til en film i Panorama-programmet.