Norges Verdensarv velger Opening Hours Studio og Blank

Opening Hours Studio og Blank har blitt valgt som design- og teknologipartner for Norges Verdensarv. Norges Verdensarv skal fornye sin visuelle identitet og nettside for å gjøre verdensarven mer kjent og nå ut til et bredere publikum.

Nyopeninghours
Fra venstre: Kim Andre Fosslien Ottesen, partner og designer i Opening Hours Studio, Maria Wang Brandt, interaksjonsdesigner i Blank, Martin T. Johannessen, prosjektleder Norges Verdensarv, Marius Sunde, partner og designer Opening Hours Studio, Mathilde Tillman Hegdal, utvikler i Blank, Liv Astrid Sverdrup, direktør i Norges Verdensarv.

– Å få være med å formidle Norges Verdensarv og vår felles kultur- og naturarv er vi naturligvis veldig stolte av. Målet er å øke kunnskapen om hvem vi er og hvor vi kommer fra til både nåværende og kommende generasjoner, sier partner i Opening Hours Studio, Marius Sunde.

– Vi ønsker i tillegg å skape noe man er stolte av, både som organisasjon, men også spesielt fra lokalbefolkningens perspektiv. Drømmeprosjekt, fortsetter Maria Wang Brandt, interaksjonsdesigner i Blank.

En bra match

– Blank og Opening Hours Studio er fremoverlente og profesjonelle, og hadde mange relevante prosjekter som matchet oss bra – i tillegg er de trivelige folk! Vi har så mye fint å fortelle om den norske verdensarven, men mangler den siste brikken – en digital plattform. Vi opplever at Blank og Opening Hours deler vår visjon om å sette verdensarven inn i fremtiden, og sammen vil vi gjøre den relevant og tilgjengelig for mange flere. Vi ser frem til samarbeidet!, sier direktør Liv Astrid Sverdrup i Norges Verdensarv.

Den nye visuelle identiteten og nettsiden skal lanseres våren 2024.

Hva er Norges verdensarv?

Verdensarv er den delen av vår felles natur- og kulturarv som har så stor verdi for menneskeheten som helhet, at FN har besluttet at disse skal overleveres til kommende generasjoner. Norges Verdensarv er en medlemsorganisasjon for de åtte verdensarvstedene i Norge. Organisasjonen har som formål å ivareta og fremme de norske verdensarvstedenes fellesinteresser og bidra til bevaring og utvikling i samsvar med UNESCOs verdensarvkonvensjon og beste praksis. Organisasjonen jobber for å skape økt forståelse for det ansvar, de forpliktelser og muligheter som er knyttet til verdensarven, samt å stimulere til faglig utveksling og samarbeid om verdensarvspørsmål. En viktig prioritert for Norges Verdensarv er satsingen Verdensarvinger som skal bidra til øke engasjementet for verdensarv blant barn og unge.